< terug

Ummels en De Vries vieren nationale medailles met persoonlijke records

11 juni 2019 (0 reacties)

HENGELO/LEIDEN/WAGENINGEN – Dit weekend stond in het teken van drie wedstijden. Vrijdag liep een aantal atleten tijdens het Tartlétos Loopgala in Wageningen, zaterdag stond de befaamde Gouden Spike in Leiden (tevens de Nederlandse kampioenschappen 10.000m) op het programma en zondag werd er gelopen tijdens de FBK Games in Hengelo. Met twee nationale medailles én een Europese juniorenlimiet is het weekend zeer succesvol te noemen. 

Lobles loopt tweede limiet voor de Europese kampioenschappen junioren 

Djoao Lobles mocht in Hengelo deelnemen aan de nationale 400m race tijdens de befaamde Fanny Blankers Koen games. Eerder dit seizoen liet hij al zien over aardig wat snelheid te beschikken, door maar nipt boven de EK junioren limiet te lopen van 47.50 in een tijd van 47.51. In goede omstandigheden en in een sterk deelnemersveld, liep hij nu onder de limiet in een prachtige tijd van 47.48. Daarmee heeft hij, naast de 800m, zijn tweede limiet op zak. De A-junior laat hiermee een mooie progressie zien. 

Ummels verpulvert persoonlijk record en snelt naar het zilver tijdens NK 10.000m 

Het waren zware omstandigheden in Leiden, er waaide een stevige wind, waardoor verschillende onderdelen afgelast werden. Maar Bo Ummels had daar geen last van tijdens de 10.000m. Ze liep de hele race in de kopgroep, die wegging op de limiet voor het EK onder 23, Deze staat op 34:00 minuten. “Ik ben erg tevreden met de race. De eerste 5000m kon ik redelijk ontspannen mee met de haas en de achtervolgende groep. Hierna merkte ik dat het tempo net iets te hard ging en heb ik me laten terugzakken.” Op dat punt liep ze op een derde plaats. Omdat ze het tempo wat liet terugzakken, kon ze de focus herpakken op dames voor haar. Dit betrof de terugvallende Diane van Es, die op dat moment op een zilveren positie liep. Hierdoor kon ze het tempo hoog houden. “Helaas was Jasmijn Lau (winnares) net te sterk voor mij, waardoor de tweede plek het hoogst haalbare was. Maar ik ben zeer tevreden met mijn persoonlijke record en zilveren medaille”, aldus een tevreden Ummels. Ze liep naar een tijd van 33:42 minuten. 

De Vries loopt met nieuw persoonlijk record naar het brons 

Om 20:40 klonk het startschot van het NK 10.000m voor de mannen, en TDR was goed vertegenwoordigd met deelname van Edwin de Vries en Michel Butter

Lees hier verder 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *