< terug

Vívoactive™een GPS smartwatch van Garmin® voor een actief leven

De Garmin vívoactive is een lichtgewicht en ultradunne GPS smartwatch met geïntegreerde sport- (hardlopen, fietsen, golfen en zwemmen) en activity tracking apps. vívoactive is comfortabel om de hele dag te dragen en smart notifications houden de gebruiker verbonden met familie, vrienden en werk. In de ConnectIQ store kunnen gebruikers diverse apps en widgets vinden om hun vívoactive aan te passen naar hun eigen wensen. vívoactive heeft een in zonlicht afleesbaar, hoge resolutie kleuren scherm en de horlogeband kan verwisseld worden zodat deze past bij de outfit of de gelegenheid.

14 januari 2015 (0 reacties)

vívoactive™ – een GPS smartwatch van Garmin® voor een actieve levensstijl

 

De Garmin vívoactive is een lichtgewicht en ultradunne GPS smartwatch met geïntegreerde  sport- (hardlopen, fietsen, golfen en zwemmen) en activity tracking apps. vívoactive is comfortabel om de hele dag te dragen en smart notifications houden de gebruiker verbonden met familie, vrienden en werk. In de ConnectIQ store kunnen gebruikers diverse apps en widgets vinden om hun vívoactive aan te passen naar hun eigen wensen. vívoactive heeft een in zonlicht afleesbaar, hoge resolutie kleuren scherm en de horlogeband kan verwisseld worden zodat deze past bij de outfit of de gelegenheid.

 

 

“vívoactive combineert de bekende Garmin fitness technologie, zoals ingebouwde GPS, lange batterij levensduur en een in zonlicht afleesbaar scherm in een ultradunne smartwatch. Waarmee gebruikers connected zijn en meer bereiken,” vertelt Dennis Herremans, Product Manager Garmin Nederland. “Het is ontworpen om de hele dag gedragen te worden en vívoactive kan op verscheidene manieren aangepast worden – van verschillende polsbanden tot het uiterlijk van het wijzerplaat, apps en widgets – wat het veelzijdig, stijlvol en functioneel maakt.”

 

Beleef meer

 

Statistieken worden altijd bijgehouden of je de telefoon nu bij de hand hebt of niet, door de ingebouwde GPS sports app. De Garmin vívoactive kan ook verbonden worden met een hele serie sensoren en toestellen. Verzamel nog meer data door hembijvoorbeeld te koppelen met een hartslagmonitor1 of fiets snelheidsensor of gebruik hem als afstandsbediening voor de Garmin VIRB Elite action camera2.

 

De hardloop app toont tempo, tijd en afstand door gebruik te maken van GPS. De ingebouwde acceleratiemeter houdt snelheid en afstand bij wanneer er geen GPS is, bijvoorbeeld binnen. Additionele apps zoals Auto Lap®, Auto Pause® en trilalarm voor hartslag en interval zijn beschikbaar. De fiets app meet tijd, afstand, snelheid en calorieën.

 

Golfers kunnen kiezen uit 38.000 golfbanen over de hele wereld. De banen worden automatisch bijgewerkt via de golf app. Door gebruik te maken van GPS kan vívoactive de layup- en dogleg afstanden meten. Maar hij meet ook de afstand tot het begin, midden en einde van de green. Gedurende een ronde kunnen golfers hun score bijhouden op de individuele stroke play scorekaart en kunnen ze hun slagafstand meten.

 

Het toestel is waterbestendig tot 50 meter. vívoactive maakt gebruikt van technologie die gebaseerd is op sensoren voor zijn zwem app om zo de lengte, totaal en interval afstanden, tempo per interval en interval voor de hele sessie te berekenen evenals het aantal verbrande calorieën. De app telt ook het aantal slagen en berekent zo de SWOLF score (deze drukt de zwem efficiëntie uit).

 

Tussen de workouts door houdt de activity tracking app de voortgang bij door het aantal stappen, calorieën en afstand bij te houden. Dagelijks wordt een dagdoel vastgesteld. Wanneer de gebruiker te lang inactief is geweest volgt er een vriendelijke herinnering door middel van een rode bewegingsbalk.

 

Werk slimmer

 

Ultradun en lichtgewicht, vívoactive zit de hele dag comfortabel om je pols. In horloge/activity tracker modus gaat de batterij 3 weken mee en bij gebruik van GPS4 tot 10 uur . Met een lichte vibratie geeft het de gebruiker een seintje over binnenkomende smart notifications van een compatibel Bluetooth® toestel5.  Het in zonlicht afleesbare scherm toont dezelfde gegevens als het scherm van een telefoon, zoals wie er belt, sms berichten, emails en social media notifications. vívoactive kan ook gebruikt worden om muziek af te spelen via je smartphone

 

Leef meer

 

Gedurende de dag synchroniseert vívoactive automatisch met de gekoppelde toestellen5 via Garmin Connect™ Mobile app. Zo krijgen gebruikers een compleet beeld van hun dagelijkse activiteiten. In Garmin Connect, een gratis online fitness/golf community, kunnen gebruikers hun workouts-   en slaappatronen zien. Voor gedetailleerde calorie verbranding kunnen zijn hun account koppelen aan MyFitnessPal® om zo inzicht te krijgen in het aantal verbande en ingenomen calorieën.

 

Gebruikers kunnen hun vívoactive personaliseren met stijlvolle en verwisselbare horlogebanden6 en gratis downloads via Connect IQ store. Er zijn kleurrijke horlogebanden verkrijgbaar, maar ook een leren band (grijs, rood, blauw, paars, roze en zwart of wit leer).

 

ConnectIQ is het eerste open platform voor ontwikkelaars om apps te maken voor Garmin producten7. Via de ConnectIQ store op de Garmin Connect Mobile app kunnen gebruikers nieuwe apps, widgets, datavelden en wijzerplaat designs downloaden. Garmin werkt samen met diverse app ontwikkelaars om meer apps te ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is Tempo, een smart kalender die de gebruiker evenementen toont die er aan komen en een email stuurt als ze te laat dreigen te komen. Een ander voorbeeld is Accuweather die in één oogopslag allergie informatie toont. 

 

vívoactive is verkrijgbaar in zwart en wit en wordt in het eerste kwartaal van 2015 verwacht. De verkoopadviesprijs bedraagt € 249 en € 299 (hartslagmonitor bundel).

 

1 Inclusief bij sommige modellen en separaat verkocht bij andere.

2 Snelheid sensor en VIRB worden separaat verkocht.

3 Voor meer informatie, Garmin.com/waterrating.

4 Batterij levensduur varieert door gebruik en smartphone model.

5  Kijk op Garmin.com/BLEvoor een lijst met compatibel telefoons.

6  Extra banden worden los verkocht. 

7 Producten die op dit moment compatibel zijn met het Connect IQ platform: vívoactive, fÄ“nix® 3, Epix, Forerunner 920XT

 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *