< terug

Vader Choukoud tempert verwachtingen

14 oktober 2021 (0 reacties)

Khalid Choukoud werd op de persconferentie van de Amsterdam marathon door Michel Butter als de huizenhoge favoriet bestempeld. Choukoud zelf is voorzichtiger. Bovenal is hij blij weer een marathon te lopen die niet bol staat van de coronarestricties. De wedstrijd van zondag voelt weer als ‘normaal’. Choukoud: ,,De laatste normale wedstrijd die ik liep, was de Eindhoven Marathon in 2019. Nu heb ik het gevoel: eindelijk mogen we weer. We zijn aan elkaar gewaagd en ik weet nu echt niet of ik de favoriet ben.”

Lees hier verder

WK al zeker
Hij heeft veel zin in de wedstrijd van zondag. “Ik bewaar goede herinneringen aan Amsterdam, ik heb er twee keer goed gelopen en in 2016 werd ik er al eens Nederlands kampioen. Ik heb met mijn tijd van 2.09.55 al voldaan aan de limiet voor de WK volgend jaar, dus ik kan zonder druk en onbevangen lopen in de wetenschap dat ik fitter dan ooit ben. Onlangs liep ik in Manchester nog een persoonlijk record op de 10 kilometer, dus ik kijk echt uit naar de strijd met de andere Nederlanders.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *