< terug

Vallende bladeren

Met het verzetten van de tijd is het trainen in het donker weer aangebroken.De mooie avondrondjes door de bossen of polderlandschappen worden noodgedwongen weer ingeruild voor de veiligere beter verlichte ronden over fietspaden en industrieterreinen. De nieuwe column van Jeroen van Damme is uit

28 oktober 2015 (0 reacties)

Met het verzetten van de tijd is het trainen in het donker weer aangebroken.De mooie avondrondjes door de bossen of polderlandschappen worden noodgedwongen weer ingeruild voor de veiligere beter verlichte ronden over fietspaden en industrieterreinen.

Elk seizoen heeft zijn charme, maar verlang nu al weer naar de zomertijd.Lekker lopen zonder knipperende lampjes aan armen, benen en schoenen.Gewoon lekker dwalen met het zonnetje op je hoofd in plaats van verblind worden door een tegemoetkomende auto met groot licht.

Weet ondertussen hoe een haas zich moet voelen bij het ontmoeten van een stroper.Het vallen van het blad is voor menig loper tevens het moment om de crossspikes weer uit het vet te halen.Lekker ploeteren door de blubber en plassen.

Ondanks dat ik ben opgegroeid met de cross en zelfs nog een keertje zilver heb behaald op Nederlands Kampioenschap Cross, gaat mijn hart nog steeds sneller kloppen bij het zien van een mooie asfaltweg.

Zelfs mijn favoriete looproute over de Rucphense Heide gaat over het daar aanwezige fietspad met mooi glimmend asfalt.Voordat iedereen gaat denken dat ik last heb van een winterdepressie, geen paniek mijn agenda staat de komende weken goed gevuld met mooie winterklassiekers, Nijmegen, Montferland en Dronten.

Oh ja…er zijn hazen die soms goede benen hebben, dus waar ik het vorige keer nog had over mijn twijfel of ik ooit nog een marathon zou lopen, kwam een paar dagen later in Amsterdam het antwoord vanzelf.

Ik weet natuurlijk ook wel dat 2.29.05 niet hetzelfde is als 2.13.48…maar toch…………

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.