< terug

Van Albuquerque naar Sevilla

30 januari 2020 (0 reacties)

Jip Vastenburg gaat opnieuw van start in de marathon van Sevilla. Ze bereidde zich voor in het Amerikaanse hardloop eldorado Albuquerque Op haar website lezen we over haar laatste voorbereidingen. Vorig jaar moest ze bij haar debuut uitstappen in Sevilla.Een start in de marathon van Valencia moest ze eind vorig jaar vanwege gebrek aan vorm afzeggen.

“Het is nu ongeveer vijf weken geleden dat ik hier in Albuquerque arriveerde met een temperatuur van ongeveer -7 in de ochtend. De kerstdagen waren net voorbij en oud en nieuw stond nog voor de deur. Nu vijf weken lang sneeuwbuien, vorst, maar vooral heel veel zonuren verder is het bijna tijd om terug te keren naar Manchester.

Het is een zeer succesvolle stage geweest in meerdere opzichten. Er heerste een zeer goed werksfeer in het team en dat motiveerde enorm om zelf ook hard en slim te trainen. Omdat ik al een hele goede basis had gelegd voor de marathon van Valencia merkte ik al snel dat de marathontrainingen goed aansloegen. Mede daardoor hebben we er voor gekozen dat ik over ongeveer drie weken aan de start zal staan van de marathon van Sevilla.

Ik ga terug naar de stad waar het voor mij allemaal begon vorig jaar. Terug ook naar de stad waar ik in mijn eerste marathon helaas moest uitstappen. Er kan in een jaar tijd heel erg veel gebeuren en ik denk dat je daarvan zeker kan spreken in mijn geval. Ik voel me nu een betere en vooral completere atleet dan de Jip die vorig jaar aan de start stond.

Het doel van deze marathon verandert ten opzichte van Valencia echter niet. Mijn doel blijft om deze marathon te finishen, te gebruiken voor de opmaat naar een mooie carrière en hopelijk nog heel veel mooie marathons. Ik voel me er nu wel meer klaar voor dan twee maanden geleden. Het lichaam verteert alle marathon kilometers een stuk beter en ook in mentaal opzicht ben ik goed doorgegroeid. Voordat ik aan de start verschijn in Sevilla zal ik eerst nog de 10 kilometer van Schoorl lopen”.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *