< terug

Van Velthoven wint Sylvestercross. Choukoud net naast podium. Alle uitslagen (update foto’s)

31 december 2018 (0 reacties)

Julia van Velthoven heeft in Soest de traditionele Sylvestercross gewonnen.De 24-jarige atlete uit Nijmegen liep de race over 6000 meter in 22.03. Imana Truyers (22.30) en Hanna Vandenbussche (22.32) werden tweede en derde.

Andrea Deelstra,Nederlands kampioene op de cross,eindigde als vierde (22.34). Bij de NK in maart was Van Velthoven achter Deelstra tweede geworden. Bij de mannen greep Khalid Choukoud net naast een podiumplaats.De Hagenaar (32) werd vierde in de wedstrijd over 10,4 km,met start en finish in het zand van de Soester Duinen.Choukoud was de beste Nederlander (34.45). De Zweed Napoleon Solomon zegevierde in 34.15. Butter kwam niet verder dan een achtste plaats.

_MG_1282k
Sylvestercross 2018
_MG_1382k

NOS Teletekst

Nick Marsman maakt opnieuw indruk
De korte cross werd gewonnen door Lars Gerritsen voor Wouter Ploeger. De leider in het tussenklassement Nick Marsman deed opnieuw van zich spreken.De regionale loper uit Ommen toonde opnieuw aan dat de nationale concurrentie met hem rekening moet houden na een sprint met de voormalige Nederlands kampioen korte cross Ploeger werd Marsman keurig derde.