< terug

Vechtdal marathon tweedaagse

21 januari 2014 (0 reacties)

Rabobank Vechtdal marathon tweedaagse is uniek loopevenement

Ommen – De stichting Loopsportpromotie Noord Oost Nederland organiseert voor zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2006 een voor Nederlandse begrippen nieuw en uniek hardloopevenement in het Overijsselse Vechtdal: de Rabobank Vechtdal marathon tweedaagse. Deze marathon tweedaagse bestaat uit drie verschillende wedstrijden: de Rabobank Vechtdal marathon, de Besthmenerbergcross en de Palazo-loop, tezamen 42,195 kilometer.

Tweedaagse
Het groots opgezette evenement start op zaterdagmiddag met de eerste Vechtdal Halve Marathon. De atleten lopen dan door het mooie Vechtdal van Hardenberg naar Ommen, een afstand van 21 kilometer. De volgende ochtend staat de tweede wedstrijd op het programma: de Besthmenerbergcross. Deze zware cross over een lengte van tien kilometer wordt gehouden rond de Besthmenerberg. Slotstuk van de Rabobank Vechtdal marathon tweedaagse is de Palazo-loop op zondagmiddag 1 oktober. Deze tien kilometerloop start op het Rabo-plein dat wordt ingericht aan de Zeesserweg in Ommen. Tijdens de Palazo-loop lopen de atleten drie ronden. Een onderdeel van de Rabobank Vechtdal marathon tweedaagse is een Vechtdal Ambtenarenkampioenschap. Deelname aan de tweedaagse is alleen mogelijk via voorinschrijving.

Goede doelen
De Rabobank Vechtdal marathon tweedaagse is echter niet alleen bedoeld voor de fanatieke sporters. Recreatieve lopers kunnen zich ook voor de aparte onderdelen opgeven. Bovendien is er een aantal nevenactiviteiten. Zo wordt er op zaterdagmiddag in Ommen een zogenaamde Businessloop gehouden. Deze korte sponsorloop is er speciaal voor medewerkers van bedrijven. De opzet is dat hun prestatie geld oplevert voor de Vereniging Spierziekten Nederland (VSN) en de Stichting vakantiecentrum voor gehandicapten de Imminkhoeve in Lemele. De Businessloop gaat door het centrum van Ommen waar diverse orkestjes en bandjes de lopers feestelijk zullen onthalen. Tevens heeft de organisatie plannen voor een jeugdloop.

Randactiviteiten
Martin de Jonge, René Marissen, Henk Meppelink en Gerrit Voortman, alle vier ervaren hardlopers, hebben het initiatief genomen voor de Rabobank Vechtdal marathon tweedaagse. De mannen zijn creatief in het bedenken van vernieuwende wedstrijden. Zij vonden de Rabobank Vaart en Vecht bereid op te treden als hoofdsponsor. De bank voelt zich verwant met sportevenementen en viert in 2006 eveneens haar honderdjarig bestaan.Daarnaast reageerden nog veel andere sponsors en de betrokken instanties enthousiast op de plannen en zegden spontaan hun medewerking toe. De organisatoren willen van de Rabobank Vechtdal marathon tweedaagse een evenement maken dat op termijn prominent aanwezig zal zijn op de Nederlandse hardloopkalender. De opzet is er niet alleen een wedstrijdevenement van te maken, maar vooral ook diverse randactiviteiten te organiseren om zo ook het publiek een aantrekkelijk kijkspektakel te bieden.

© dehardloopkrant.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *