< terug

Verassende Marokkaanse winnaar in Wenen marathon en Kimetto stapt weer uit

22 april 2018 (0 reacties)

Outsider Salaheddine Bounasser presenteerde zichzelf op de 35e marathon van de stad Wenen als specialist in marathons op grote hoogte. Een half jaar nadat hij de Beijing Marathon in vergelijkbare omstandigheden won, ging hij in de vroege zomer Wenen bij kilometer 39 de Keniaaan Bushendich voorbij en won in een persoonlijk record van 2:09:29 uur.Het is de eerste Marokkaanse overwinning in VCM sinds twaalf jaar. De wereldrecordhouder Dennis Kimetto kwam opnieuw niet aan de finish.Het is zo langzamerhand een repeterend verhaal rond Kimetto. Hoewel het management vooraf verklaarde dat Kimetto weer blessurevrij zou zijn bleek dat vandaag niet in de wedstrijd.Na 22 km stapte de Keniaan uit. Spierproblemen in de linkerkuit betekende opnieuw een dnf .Zo wacht de Keniaan nu al twee jaar op een finish in de marathon.

Herzog
Een hoogtepunt was er wel voor de 30 jarige Oostenrijker Peter Herzog (LC Saalfelden), die na een sterke eerste halve marathon in 2:16:57 uur, de OLV limiet voor de EK binnen wist te halen met een eindsprint. Gedurende negen jaar was geen enkele Oostenrijker in staat op het EK te presteren in het EK marathon.

Hoge temperaturen
De 35e stadsmarathon van Wenen werd beheerst door de ongewoon hoge temperaturen De 19 ° C, zorgde bij de start op de Reichsbrücke voor zomerse omstandigheden maar steeg gestaag door in de loop van de ochtend. De herenelite-groep maakte liep het door racedirecteur Hannes Langer aangekondigde tempo . De meerderheid van de kilometers tussen 3:01 en 3:05 minuten leidde tot een halve marathon van 1:04:39 uur.

Beslissing op kilometer 39

Het falen van de favoriet motiveerde de concurrentie, die nu hun kans zag voor een prestigieuze triomf in de Weense stadsmarathon. Er werd met kilometertijd van 3:05 minuten tussen kilometer 25 en 37 goed doorgelopen. Bij kilometer 28 maakte een trio nog kans op de overwinning Ismaël Bushendich, Samvel Maswai en Salaheddine Bounasser.Even later versnelde de nummer van vorig jaar Bushendich en de Marokkaan Bounasser kon nog volgen . Hoewel de afstand tot de achtervolgers nooit echt groot werd, dicteerde het duo het laatste deel van de race.De beslissing viel op drie kilometer van de finish bij het Burgtheater toen Salaheddine Bounasser versnelde en alleen de leiding nam. De 27-jarige, die afgelopen najaar de Beijing Marathon won in vergelijkbare moeilijke omstandigheden, haalde het en bereikte de finish in een tijd van 2:09:29. Een zeer respectabele tijd gezien de extreme omstandigheden! Wedstrijdleider Hannes Langer prees zijn intelligente manier van hardlopen, altijd verscholen in de topgroep gedurende de eerste 30 kilometer.

Voor de eerste keer onder 2:10 uur

Bounasser verbeterde zijn persoonlijk record met 35 seconden ondanks de hitte en vierde de eerste Marokkaanse overwinning bij de VCM sinds 2006 toen Lahoussine Mrkik won. “Ik heb heel hard de laatste tijd getraind en wist dat ik in topvorm was aldus de winnaar.”Dit is de grootste overwinning in mijn carrière!” De 27-jarige heeft nu twee redenen om feest te vieren want slechts 25 dagen geleden werd zijn dochter geboren.De Keniaanse Ishmael Bushendich (2:10:03 uur), vorig jaar nipt verslagen door winnaar Albert Korir, werd opnieuw tweede. “Ik ben er erg blij mee, het resultaat is goed”, zei de 26-jarige, die al vijf marathons heeft gewonnen. Zijn landgenoot Samwel Maswai voltooide de de marathon als derde in 2:11:08 uur.

1. Salaheddine Bounasser (MAR) 2:09:29 uur
2. Ishmael Bushendich (KEN) 2:10:03 uur
3. Samwel Maswai (KEN) 2:11:08 uur
4. Nicholas Rotich (KEN) 2:12:00 uur
5. Noah Kigen (KEN) 2:12:03 uur
6. Abrha Milaw (ETH) 2:12:57 uur
7. Dominic Ruto (KEN) 2:13:23 uur
8. Paulo Paula (BRA) 2:13:30 uur
9. Edwin Kosgei (KEN) 2:16:57 uur
10. Peter Herzog (AUT) 2:16:57 uur

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.