Ad
< terug

Verslag StrongsisterRun en StrongManRun Hellendoorn

3 september 2019 (0 reacties)

StrongSisterRun vierde zaterdag haar 5-jarig bestaan met het thema ’Girls Run The World’. Meer dan 2500 dames stonden aan de start van de meest gezellige run van het jaar. Het was een groot feest met veel aandacht voor het vernieuwde Start/Finish terrein. Zondag 1 september zijn de eerste sporters al vroeg op het StrongmanRun terrein. Het is niet alleen de original, de 21KM waar deelnemers en publiek voor komt. Ook de 7KM en 12KM zijn enorm populair.

De sfeer is goed in de Village, de dames hebben er vooral heel veel zin in. Zo ook Marieke, zij doet al voor de 4e keer mee aan de StrongSisterRun en geniet elk jaar weer met volle teugen. “Mooi om elk jaar weer te zien hoe dit unieke sportevent leeft in de Gemeente Hellendoorn.” Het is dit jaar de warmste editie ooit, maar de organisatie is hier goed op voorbereid. Met meer dan 30 obstakels waarvan 10 keer door water en modder hebben de dames weinig last van de warmte. Er heerst een goede sfeer, er zijn activiteiten voor jong en oud, er staan hippe foodtrucks en er zijn gezellig ingerichte plekken in en rondom het parcours.

Strongman

Tijdens de jaarlijks terugkerende warming up gaan duizenden handen in de lucht op de opzwepende muziek. “Dit blijft een fantastisch gezicht”, zegt een van de toeschouwers. Op het moment dat de kanonschoten bulderen over het terrein mogen de dames van start. Om 14.30 uur start de 10KM en om 16.00 uur de 5KM. Het parcours leidt de Sisters door rivier de Regge met het onvermijdelijk modder, zand en natuurlijk de Fluffy Foam.

Na de 8-meter hoge glijbaan gaan de dames richting de Finish. Daar blijkt Ilona Hofman bij de 10KM de snelste StrongSister. De Nijverdalse Suzanne Blikmans is de snelste op de 5KM. Maar de uitslag is ondergeschikt aan de sfeer bij de StrongSisterRun. De focus ligt op een gezellige dag. En dat is gelukt. Na afloop genieten deelneemsters en supporters van een drankje in het zonnetje en de lekkere vibes van de DJ. Wederom een succesvolle editie.

Op naar de 6e editie van de StrongSisterRun; 5 september 2020!


Zondag 1 september zijn de eerste sporters al vroeg op het StrongmanRun terrein. Het is niet alleen de original, de 21KM waar deelnemers en publiek voor komt. Ook de 7KM en 12KM zijn enorm populair. In totaal zijn er zondag 5.000 deelnemers inclusief 250 competitors die strijden voor een ticket voor het WK obstaclerun. Tal van bedrijven en partners hebben zich aangesloten om van dit sportevent in de gemeente Hellendoorn wederom een groot succes te maken.

Strongman

De top 3 van de 21KM StrongManRun 2019. Nummer 1: Leon Sanderman (midden). Nummer 2: Alexander Struijk (links). Nummer 3: Frank van Lieshout (rechts). De snelste tijd was 1:41:38.

Het weekend van de StrongmanRun en de StrongSisterRun telt 7500 sporters. “De massa in beweging zetten is ons ultieme doel. Wij geloven dat we veel mensen in beweging kunnen krijgen. Dat is de reden om dit soort mega grote events te organiseren”, vertelt Bas Wispels, organisator van de sportevenementen. “Wij zien dat veel mensen dit recreatief doen, maar we zien ook dat een kleine groep, zo’n 5 a 10 procent meedoet op maximaal niveau. Voor ons draait het met name om iedereen in beweging te krijgen. Want zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan buiten spelen, vies worden, rennen en bewegen. Goed voor lichaam en geest.”

De vernieuwde Start Arena is een groot succes. Zowel deelnemers en publiek zijn erg onder de indruk van deze combinatie van startvak met een dubbele obstakelroute. Een fantastische start van de race!

In 2012 was de StrongmanRun de eerste obstacle run van Nederland. Inmiddels zijn er veel funrun. Slechts bij een handjevol runs kun je je kwalificeren voor het WK of EK. De StrongManRun is er daar één van.

In 2020 is de StrongmanRun op zondag 6 september!

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *