< terug

Victor Kiplangat wint marathon bij de Gemenebest Spelen.

30 juli 2022 (0 reacties)

Victor Kiplangat behaalde vandaag een gedenkwaardige overwinning in goud op de Commonwealth Games in Birmingham door de klok stil te zetten in een tijd van 2:10:55.

De Oegandese atleet kwam tot een prachtige prestatie op het parcours rond het centrum van de stad, dat bestond uit twee lussen van 18 km met als hoogtepunt een laatste ronde van 6,2 km . Het leverde de Oegandees de grootste triomf uit zijn carrière op.

Een uitgelaten Victor, die zich voorbereidde in het NN Running Team-kamp in Kapchorwa, zei: “Ik heb er altijd van gedroomd om een kampioenschapsmarathon te winnen, deze eerste betekent veel voor me. Ik heb nu twee van de drie marathons die ik heb gelopen gewonnen, het is een droom die uitkomt! Dank aan mijn team en teamgenoten voor alle steun die ze me hebben gegeven door de jaren heen in aanloop naar deze dag.”

In zijn eerste volledige marathon eiste de 22-jarige vorig jaar de eerste plaats op in de Istanbul Marathon en in april klom Victor Kiplangat naar de tweede plaats allertijden op de Oegandese ranglijst allertijden. Hij liep toen in Hamburg een tijd van 2.05.09 en werd daarmee vierde in de Hamburg marathon

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *