< terug

Vier parcoursrecords bij Swiss City Marathon in Luzern

31 oktober 2023 (0 reacties)

Archiefbeeld Mohamed Reda Al Aaraby

De Swiss City Marathon heeft in totaal bijna 11.000 deelnemers op de marathon, halve marathon en 10 kilometer. Het zijn goede weersomstandigheden in Zwitserland en op de kortere afstanden sneuvelen parcoursrecords. Begin oktober is het sportevenement al uitverkocht.

De halve marathon heeft de meeste inschrijvingen. Op deze afstand zijn in Luzern ook de militaire wereldkampioenschappen. De Marokkaan Mohamed Reda Al Aaraby wint in 1.01.29u., een parcoursrecord. Er is ook een nieuwe toptijd bij de vrouwen: Violah Jepchumba Kilonzo (Bahrein) in 1.07.54u. Bij de mannen wint de Engelsman Jack Wood de marathon in 2.25.14u. Hij is vooral bekend als bergloper en hij woont in St. Gallen. Kristin Colard uit Frankrijk wint bij de vrouwen in 2.43.09u.
Op de 10 kilometer heeft de Duitse juniore Kira Weis een grote voorsprong. Zij wint in 32.31 min. De 19-jarige loopster is na haar hoogtestage in St. Moritz direct top. Zij blijft slechts zeven seconden boven het Duitse juniorenrecord van Konstanze Klosterhalfen. In Europa is ze dit jaar de snelste atlete in haar leeftijdsgroep. Titelverdediger Ali Abdi-Salam (21) wint opnieuw met 30.22. Op de 10 kilometer zijn er twee parcoursrecords. Het loopevenement is volgend jaar op 27 oktober 2024.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd