< terug

Vincent Kibet wint Singelloop Breda. Schutte en Luijten Nederlands kampioen (alle uitslagen)

1 oktober 2023 (0 reacties) Vincent Kibet wint Singelloop Breda. Schutte en Luijten Nederlands kampioen (alle uitslagen)

BREDA – Vincent Kibet uit Kenia is de winnaar van de halve marathon van de Singelloop. De tweede plaats is voor Mustefa Tedo. Bij de dames wint Naom Jebet. Er was tevens het NK halve marathon. Schutte en Luijten zijn de nieuwe Nederlandse kampioenen.

Sterk 2023 voor Noah Schutte
Daar geen echte verrassingen maar wel een spannende eindfase. Noah Schutte wordt Nederlands kampioen en realiseert een tijd van 1.03.18. Het is de eerste nationale titel voor Schutte op deze afstand. Zijn eindtijd is tevens een nieuw persoonlijk record. Hij wordt daarmee derde in de eindrangschikking. Het is de tweede titel dit jaar voor Schutte eerder won hij het goud bij de 10.000 mtr baan. Schutte komt na blessureleed dit jaar sterk terug met persoonlijke records op veel afstanden. De persoonlijke records op de tien kilometer, de 10.000 mtr, de tien engelse mijlen en vandaag de halve marathon werden allemaal verbeterd. Het zilver is voor Frank Futselaar die weer laat zien dat de topvorm er is. Futselaar realiseerde een tijd van 1.03.33. Het brons is voor Bas van Hooren in 1.03.37 die door Futselaar in de eindsprint wordt geklopt. De Nederlandse toplopers Richard Douma en Khalid Choukoud ontbraken.

Anne Luijten
De overall winnares is vandaag Naom Jebet in 1.10.38 . Bij de dames wint Anne Luijten de Nederlandse titel en is met 1.13.26 de winnares. Het zilver is voor de weer teruggekeerde Elizeba Cherono in 1.14.32. Ineke van Koldam. werd de nummer drie op het podium. De Nederlands kampioene 5.000 mtr realiseerde een eindtijd van 1.15.55. Andrea Deelstra en ook Silke Jonkman gingen vanwege blessures niet van start.

Hier alle uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *