< terug

Volg hier de live de 37e Zevenheuvelenloop

20 november 2022 (0 reacties)

Eindelijk weer een Zevenheuvelenloop. Volg de wedstrijd hier live en lees alle uitslagen.Klik hier voor de live uitzending en lees ook alle uitslagen.De Zevenheuvelenloop om 13.00 uur.

Jacht op Nederlands en Europees record
Mike Foppen gaat bij zijn debuut meteen voor een verbetering van het Nederlandse record. Dit staat met 43:13 op naam van Khalid Choukoud. Nederlands kampioen marathon Choukoud komt ook aan de start. De Europees kampioen marathon van dit jaar, Richard Ringer, en de Europees kampioen marathon van 2018, Koen Naert, gaan de strijd met Foppen aan voor de winst. NN Running Team atleten Abel Sikowo en Richard Douma en zilveren WK-medaille winnaar Abraham Cheroben mengen zich ook in de kop van de wedstrijd.

Bij de vrouwen heeft Eilish McColgan zicht op het Europees record. Dit staat met 46:59 op naam van Lornah Kiplagat. Oud-winnares Stella Chesang gaat net als de Schotse voor de winst. Evaline Chirchir, nummer vijf op de 15 kilometer allertijden, en Beatrice Chepkoech, wereldrecordhoudster op de 3000 meter steeple chase complementeren een zeer sterk viertal. Vier Nederlandse olympiërs staan ook aan de start: Andrea Deelstra, Diane van Es, Jill Holterman en Maureen Koster.

 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *