< terug

Voormalige Oostenrijkse topper Günther Weidlinger kan niet zonder Silvesterlauf Peuerbach

3 januari 2021 (0 reacties)

Günther Weidlinger hier op archiefbeeld

De Silvesterlauf in het Oostenrijkse Peuerbach is een internationale klassieker, maar de veertigste editie is vanwege de coronacrisis afgezegd. Er is ook geen virtuele loop. Maar de voormalige Oostenrijkse topper Günther Weidlinger heeft een bijzondere band met deze wedstrijd op Oudejaarsdag.

Hij is inmiddels ook mede-organisator. De lange afstandsatleet is oorspronkelijk een steepleloper, maar Weidlinger heeft van de 1500 meter tot en met de marathon (2.10.47) uitstekende tijden achter zijn naam staan. 
De Oostenrijker (42) heeft maar liefst 28 keer meegedaan. Daarbij is hij zeven maal winnaar in het topveld van de mannen. Hij is al begonnen als scholier en bij de jeugd (ook met zege’s). Dus loopt hij alleen de rondjes om na 6,8 km. in 24.22 min. te finishen. “Het is toch niet te geloven, dat ik hier onder de 19 minuten heb gelopen! Maar ik heb het nu ook met plezier gedaan.” Vanaf 1992 is hij altijd in Peuerbach geweest op de laatste dag van het jaar en dus nu ook -solo- in 2020. En hij krijgt nog een medaille. Er waren al 1200 plakken besteld. De andere medailles worden bewaard voor de volgende editie op 31 december 2021.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd