< terug

Waarom maakt de Atletiekunie de Olympische limieten nog niet bekend?

6 april 2019 (0 reacties)

De totstandkoming is een zorgvuldige maar uitgebreide procedure. Het begint met de eisen vanuit het IOC, zij stellen de kwalificatie-eisen op in overleg met de Internationale bond, in dit geval de IAAF. Deze eisen zijn op 10 maart bekend gemaakt door de IAAF. De Nederlandse atletiekunie legt uit waarom de limieten nog niet bekend zijn.

Het Nederlandse NOC*NSF bepaalt in overleg met de sportbond of en welke aanvullende eisen worden gesteld. De Atletiekunie doet hiervoor een voorstel en daarop volgt afstemming tot overeenstemming wordt bereikt. Onderdeel hiervan is de rol van de Atletencommissie, zij kijken namens de atleten mee en kunnen desgewenst een advies uitbrengen over de door de bond ingediende voorstellen.

De nieuwe kwalificatie-systematiek met een ranking op punten heeft echter een zeer grote impact op het kwalificatietraject. Het is een volledig nieuw systeem waarvan de implicaties nog moeilijk kunnen worden overzien. Een beoogde proef voor het WK 2019 in Doha is op het laatste moment afgeblazen door de IAAF.

In verband met de internationale kwalificatie-periodes is geprobeerd dit volledige proces voor aan aantal onderdelen waaronder de marathon, versneld te doorlopen. Door de late publicatie en de vereiste zorgvuldigheid is dit proces nog niet volledig afgerond. Alle betrokkenen spannen zich in zo snel mogelijk tot afronding te komen.

Lees hier het bericht


 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd