< terug

Wallenloop Elburg tóch van start 

22 april 2023 (0 reacties)

Wallenloop Elburg tóch van start Elburg – Onlangs werd bekend dat de Wallenloop – die elk jaar plaatsvindt op Koningsdag binnen en rondom de vesting van Elburg – na 51 edities zou gaan stoppen. Erg jammer voor Elburg! De bestuursleden van stichting Run for Joyce staken hier een stokje voor en besloten om de organisatie van dit unieke evenement over te nemen. Wallenloop als aanzet voor meer

De Wallenloop Elburg is het eerste evenement dat georganiseerd gaat worden na het stoppen met het organiseren van de Run for Joyce in Oosterwolde. Maar daar blijft het niet bij. De organisatie heeft plannen om nog meer evenementen te gaan organiseren. De bestuursleden hebben namelijk geconcludeerd dat ze nog steeds erg enthousiast en gedreven zijn en willen graag doorgaan met de oorspronkelijke missie, namelijk hoop blijven bieden aan kinderen die hulp nodig hebben, in Elburg, in Nederland en buiten Nederland. Daarbij starten ze lokaal: het inschrijfgeld van de Wallenloop is volledig bestemd voor de Speelgoedbank.

Nieuwe stichting
De bestuursleden werken vanuit de christelijke visie dat ze geroepen zijn om hun naasten te dienen en hulp te bieden waar ze kunnen. Ze willen dat doen door het organiseren van sportevenementen in Elburg en omgeving, voor kinderen en volwassenen waarbij spel, sport en beweging een rol spelen. Het organiseren van de Wallenloop en de plannen voor de toekomst heeft de organisatie doen besluiten om de naam van de stichting te veranderen in stichting Dispensatio. Dispensatio is Latijns voor rentmeesterschap: ‘we willen goede rentmeesters zijn van de middelen die ons worden toevertrouwd.’ Momenteel wordt er hard gewerkt aan het omzetten van stichting Run for Joyce naar stichting Dispensatio. Ook wordt er aan een nieuwe website gewerkt. Kortom: stichting Dispensatio staat in de steigers. Vanaf ongeveer half april is de nieuwe website www.dispensatio.nl te bekijken voor meer informatie en de plannen.

Inschrijving geopend
Voor wat betreft de Wallenloop: de inschrijving is al geopend (via www.inschrijven.nl) en de voorbereidingen zijn in volle gang. Het programma en parcours zal gelijk zijn aan de voorgaande edities, dus zowel volwassenen als kinderen kunnen meedoen aan dit mooie hardloopevenement binnen en rondom de vesting van Elburg tijdens Koningsdag 2023. 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *