< terug

Wan Jin Shi marathon gaat op 21 maart met strenge coronamaatregelen van start.

12 januari 2021 (0 reacties)

Net als de Taipei Marathon van afgelopen december, zal de Wan Jin Shi-marathon in New Taipei City op 21 maart van de atleten eisen dat ze in een wettelijk verplichte quarantaine van twee weken gaan voorafgaande aan de wedstrijd. Het strikte beleid vereist dat atleten op 25 februari arriveren en vervolgens rechtstreeks naar een hotel gaan waar ze 14 dagen op hun kamer zullen verblijven.

“Elke atleet zal een eenpersoonskamer krijgen en mag deze zonder toestemming niet verlaten of om iemand ontmoeten om welke reden dan ook”. Zo luidt de officiële instructie die de organisatie naar de vertegenwoordigers van de atleten stuurt. “Overtreding van deze regel betekent een boete.”

Boetes voor het verbreken van de quarantaine in Taiwan kunnen hoog oplopen. CNN meldde dat een man afgelopen december een boete van 3500 dollar heeft gekregen omdat hij zijn hotelkamer slechts acht seconden had verlaten. Hij was even de gang buiten zijn hotelkamer binnengestapt.

Elke atleet krijgt een loopband in zijn kamer om zijn training op peil te houden en krijgt zijn maaltijden via roomservice in het hotel. Er is geen fysiotherapie beschikbaar vanwege de COVID-beperkingen, maar de atleten worden getrakteerd op gratis wifi. Op 12 maart mogen atleten het quarantainehotel verlaten en naar “een gewoon hotel” gaan, aldus de instructies.

Het zou de moeite waard kunnen zijn om deze strenge beperkingen te doorstaan. De winnaars van de race (mannen en vrouwen) zullen 30.000 dollar verdienen en ze kunnen nog eens 10.000 dollar verdienen voor het verbeteren van de parcoursrecords van respectievelijk 2:11:17 en 2:34:08. Deze wedstrijd is een van de weinige marathons ter wereld waarvan wordt bevestigd dat deze in het eerste kwartaal van 2021 zal plaatsvinden in een tijd waarin verdienmogelijkheden voor elite-marathonlopers zijn momenteel schaars.

Taiwan, een eilandstaat, is ongelooflijk succesvol geweest in het beschermen van zijn 24 miljoen mensen tegen de gevolgen van COVID19. Volgens cijfers van de Johns Hopkins University heeft het land slechts 838 gevallen en slechts zeven doden geregistreerd sinds het begin van de pandemie.

De Wan Jin Shi-marathon in New Taipei City 2020 werd geannuleerd vanwege de pandemie; de wedstrijd was gepland voor zondag 15 maart. In 2019, waren de Kenianen Naomi Jepkogei Maiyo en Mathew Kipsaat de winnaars, die de bovengenoemde parcoursrecords vestigden.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *