Ad
< terug

Wanneer Corona de grootste concurrent is

19 maart 2020 (0 reacties)

De teamleiding van team4mijl reageert op de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

“Al weken hield het ons bezig, het corona-nieuws. Want als sporter is niet je concurrent je grootste vijand, maar factoren zoals blessures en ziekte. Blessures en ziekte kunnen je voorbereiding overhoop halen of er voor zorgen dat je niet eens aan de startlijn verschijnt. Geen handen schudden, uit de buurt blijven van zieken en vaak je handen wassen is een topsporter geen onbekend terrein, maar een massale afgelasting van wedstrijden en sluiting van alle trainingsfaciliteiten is dat wel.”

De laatste paar weken zijn de ontwikkelingen rondom het corona-virus in ons land in stroomversnelling gegaan. Onder de atleten gonsden de onzekerheden al een tijdje: “Zal de Parelloop in Brunssum wel doorgaan?” “En het NK halve marathon?” “Wat denk je dat er met de Venloop zal gebeuren?” Het doel van veel atleten was om al hun trainingsuren tijdens deze wedstrijden te laten uitbetalen in persoonlijke records. Toen de regering besloot om alle evenementen tot eind maart af te lasten, vielen deze gehoopte recordpogingen in duigen. Tom Hendrikse, Job IJtsma en Maarten Hindriks besloten niet bij de pakken neer te gaan zitten en liepen ieder voor zich in hun eentje een 10 kilometer. Alle drie liepen ze een pr, maar officieel hebben ze er niets aan. Ach, gelukkig mochten we nog trainen.

Tot Maurits Hendriks, technisch directeur van het NOC NSF, vorige week besloot dat alle trainingsfaciliteiten gesloten moesten worden. Geen toegang tot de atletiekbaan, een slot op het krachthonk en geen gezamenlijke trainingen. Alle wedstrijden op korte termijn werden geannuleerd en over wedstrijden op langere termijn blijft onzekerheid bestaan. Natuurlijk blijven we trainen, maar dat doen we nu alleen of thuis. Krachttraining met flessen water of een rugzak gevuld met stenen. We moeten immers iets.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *