< terug

Wayde van Niekerk zwaar geblesseerd

31 oktober 2017 (0 reacties)

Vierhonderd wereldrecordhouder Wayde van Niekerk zal volgend jaar niet deelnemen aan de Commonwealth Games in Australië. De wereldster raakte ernstig gewond aan zijn knie tijdens een rugbywedstrijd. Hij deed mee aan een rugbywedstrijd met allerlei celebritys in Kaapstad.

Het ongeluk gebeurde al drie weken geleden. Van Niekerk kwam te vallen na een struikeling. Hij verliet de wedstrijd maar had niet gelijk het idee dat hij zwaar geblesseerd was. Toen de pijn bleef besloot hij een MRI-scan te make en toen bleek pas de schade. Vandaag werd hij geopereerd. De 25-jarige Zuid-Afrikaanse, die de olympische en 400m-kampioen is, was de grote favoriet om in april 2018 de 100m en 200m te winnen tijdens de Gemenebest spelen in Australië. Echter, hij zal nu zes maanden moeten revalideren. De mediale en laterale kniebanden zijn ingescheurd en ook de voorste kniebanden zijn beschadigd.Van Niekerk werd geopereerd in de Steadman Clinicn Vail, Colorado. In een verklaring zegt van Niekerk hij dat hij hoopt in de zomer van 2018 weer te kunnen trainen. Dit is sport en deze dingen gebeuren. Ik vertrouw dat het team dat ik rond me heb, inclusief de medische professionals zorgen voor een snelle revalidatie.’Ik geloof dat wanneer God, het wil, ik volgend jaar weer kan racen. Volledig herstel is cruciaal, dus ik zal geduldig zijn, maar ik zal zo hard werken als ik kan om zo snel mogelijk weer op de baan te komen. ‘

Van Niekerk was een van de sterren van de wereldkampioenschappen van Londen 2017.Hij won de 400m in 43,98 sec. Op de 200 mtr werd hij verassend verslagen door Ramil Guliyev uit Turkije. Aan de vooravond van de wereldkampioenschappen van deze zomer had Usain Bolt Van Niekerk hem aangewezen als zijn.

Bekijk hier de foto’s

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *