< terug

Wedstrijdverslag vier mijl van Groningen. Videoverslagen, foto’s en uitslagen

10 oktober 2021 (0 reacties)

GRONINGEN – Ruim 13.000 sportievelingen stonden op zondag 10 oktober aan de start van de 34e editie van het grootste loopfeest van Noord-Nederland. Om klokslag 13.00 uur werd het startschot gelost door Stefan Raats, manager strategisch partner bij Menzis. De Oegandees Rogers Kibet schreef de wedstrijd op zijn naam in een tijd van 17.27. 

Rogers Kibet won de zonnige 34e editie van de 4 Mijl van Groningen. De Oegandees, liep de 4 Engelse Mijlen (6,437 km) in een tijd van 17.27. Het parcoursrecord van 17.06 kwam dit jaar niet in gevaar. De Keniaan Jamal Kiprono werd tweede in 17.33. De eerste Nederlander was Richard Douma met een vijfde tijd van 17:51. Bij de vrouwen maakte Eva Cherono haar favorietenrol waar. De Keniaanse topatlete liep een absolute wereldtijd met 19:17. Slechts drie seconde boven het wereldrecord. De Keniaanse Tabitha Gichia (19.49) werd tweede. De beste Nederlandse was Maureen Koster: zij werd vierde met een tijd van 21:03.

Menzis4MijlGroningen_Winnaars_Vrouwen


Elk jaar staat bij de 4 Mijl van Groningen en de 4Mijl4You één goed doel centraal. Dit jaar is gekozen voor Stichting Quiet Groningen, die zich inzet voor het verzachten van stille armoede. Onder andere Arjen Robben, Marianne Timmer en Bas Roorda liepen mee aan de Charity Run om geld op te halen voor Quiet Groningen. Pim Loeff en Marian Moesker van Quiet Groningen kregen een cheque van 41.000 euro overhandigd uit handen van Wim Bodewes. Een mooi bedrag dat naar Stichting Quiet gaat.

Menzis4MijlGroningen_Cheque_QuietMeer dan 13.000 deelnemers werden zoals ieder jaar weer toegejuicht door vele enthousiaste toeschouwers en verschillende muziekpunten die langs het sfeervolle parcours stonden tussen Haren en Groningen. De laatste loopster, Robin Wolf werd rond 15:30 uur feestelijk onthaald door mascotte Timey, de journalisten en het uitbundige publiek dat massaal naar de Vismarkt was gekomen.

Menzis4MijlGroningen_Laatste_RobinWolf

Johan Meijer, event manager van de 4 Mijl van Groningen, blikt terug op een geslaagde en sfeervolle editie. “Het is ontzettend mooi dat we na zo lang wachten weer een prachtige editie met elkaar kunnen beleven. Zoveel enthousiaste deelnemers hebben hier lang naar uitgekeken en dat bleek ook uit de fantastische sfeer en de blije gezichten die passeerden. Het was weer een top editie”.

Aan de vooravond van de 4 Mijl van Groningen, stond op zaterdag 9 oktober de 4Mijl4You op het programma. Vele deelnemers stonden enthousiast met gekleurde lichtjes en opvallende outfits aan de start om het parcours van Haren naar Groningen op een alternatieve manier af te leggen. Op de fiets, met een step, handbike of met een kinderwagen; velen creatieve varianten passeerden het parcours en verblijden de stad.
Traditiegetrouw vinden de 4 Mijl van Groningen en de 4Mijl4You ook volgend jaar plaats op de tweede zaterdag en zondag van oktober. Dit valt volgend jaar op zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2022.

Bekijk hier alle videoverslagen en interviews

Bekijk hier alle foto’s

Bekijk hier alle uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *