< terug

Welke Duitse mannen en vrouwen lopen Olympische marathon?

25 maart 2021 (0 reacties)

Links op archiefbeeld Amanal Petros

In Dresden heeft de Duitser Simon Boch een uitstekend debuut gemaakt op de marathon met 2.10.48 u. Daarmee meldt hij zich voor een plek in de Olympische ploeg. Er zijn echter veel meer kandidaten. Op 11 april is in Hamburg een speciale marathon, met ook veel Nederlandse deelname. Die wedstrijd biedt ook de Duitse lopers/sters een limietpoging. De kwalificatieperiode duurt tot eind mei.

Mannen
Het lijkt erop dat er op 16 mei nog kansen zijn met een marathon in Milaan.Recordhouder Amanal Petros (2.07.18) is vrijwel zeker van Olympische deelname. Hendrik Pfeiffer heeft 2.10.18u. gelopen en Boch 2.10.48u. Richard Ringer lijkt goede kansen te hebben in Hamburg na zijn 1.01.33u. op de halve marathon in Dresden. Ook routinier Arne Gabius, voormalig Duits recordhouder op de marathon is in Hamburg. Philipp Pflieger kan niet starten (spierblessure). 

Vrouwen
Ook bij de vrouwen is het niveau in de breedte beter dan in de voorgaande jaren. Hier heeft Melat Kejata de beste papieren voor een Olympisch startbewijs met 2.23.57u. Daarachter zijn het Deborah Schöneborn (2.26.55) en Katharina Steinruck (2.27.26), die zich geplaatst hebben. Beide atletes lopen weer in Hamburg. Rabea Schöneborn en Laura Hottenrott hebben kansen. Anja Scherl heeft de vierde plek (2.28.25) in de strijd om Olympische tickets. Zij is niet in Hamburg.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *