< terug

Wereldrecord McLauglin 400 mtr horden

26 juni 2022 (0 reacties)

Sydney McLaughlin loopt niet vaak wedstrijden, maar wanneer ze de baan op gaat, levert ze memorabele prestaties. Met een zinderend wereldrecord van 51,41 op de 400 m horden voor vrouwen op een warme namiddag tijdens de Amerikaanse kampioenschappen op zaterdag (25), heeft McLaughlin nu in drie van haar laatste vier finales 400 m horden wereldrecords neergezet.

McLaughlin liep de horden moeiteloos en brak haar eigen record van 51.46 van de Olympische Spelen in Tokio, waar ze de gouden medaille veroverde. McLaughlin vestigde haar eerste wereldrecord van 51,90 op dezelfde baan, Hayward Field in Eugene, tijdens de US Olympic Trials van vorig jaar en zal hier volgende maand terugkeren voor de wereldkampioenschappen atletiek.

“Ik wist dat het snel zou gaan”, zei McLaughlin. “Ik keek naar de tijd en ik was er echt blij mee. Ik denk dat er nog steeds dingen zijn waar ik aan kan werken. Ik denk dat er nog wel wat in de tank zit, dus hopelijk kunnen we hem helemaal legen als het zover is.”

McLaughlin had een voorsprong van ongeveer zes meter op het rechte stuk en die marge was aanzienlijk gegroeid tegen de tijd dat ze de finish bereikte. NCAA-kampioene Britton Wilson liep een PB van 53,08 voor de tweede plaats en Shamier Little, de zilveren medaillewinnares van 2015 die vorig jaar het Amerikaanse olympische team met één plek miste, werd derde met een beste seizoenstijd van 53,92.

McLaughlin was de zilveren wereldmedaillewinnaar in 2019 achter voormalig wereldrecordhoudster Dalilah Muhammad, die als titelverdedigster een wildcard heeft voor de wereldkampioenschappen en niet deelnam aan de Amerikaanse kampioenschappen.

Ze zullen waarschijnlijk volgende maand tegenover elkaar staan. McLaughlin daarover: “we willen een show opvoeren voor de wereld.”

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *