< terug

Wie betaalt kosten verplaatsen Olympische marathon van Tokio naar Sapporo?

21 december 2019 (0 reacties)

De marathon en het snelwandelen zijn tijdens de Olympische Spelen verplaatst van Tokio naar Sapporo. Honderden kilometers noordelijker zijn de weersomstandigheden beter voor de lange afstanden. Het IOC en de wereldatletiekbond heeft de Japanse organisatie onder druk gezet en met tegenzin is in november ingestemd. Maar er zijn meer problemen. 

De financieel directeur van het organisatiecomité Gakuji Ito zegt dat er nog geen besluit is genomen wie de extra kosten betaald. Dat is een bedrag van vele miljoenen euro’s. In januari wordt hierover vergaderd. Er zijn reserve’s en er is ook een noodfonds opgericht voor de Spelen. Dat fonds is vooral bedoeld voor onvoorziene, grote calamiteiten. Japan heeft te maken gehad met aardbevingen, heftige regenval en tyfoons. 

In augustus heeft het IOC besloten om te verplaatsen naar Sapporo. De internationale atletiekbond wilde oorspronkelijk dat de marathon op rondjes van 7 kilometer zou worden gelopen en de organisatie wilde twee rondes (voornamelijk op het parcours van de marathon, die al in de stad plaatsvindt). Afgelopen zaterdag is de route door officials geïnspecteerd. Start en finish zijn in Odori-park. Het parcours bestaat uit één grote ronde van ruim een halve marathon en twee rondes van ca. 10 km. (het noordelijke gedeelte van de eerste ronde). De officiële meting van de kilometers moet nog plaatsvinden.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *