< terug

WK-100 kilometer: Franse dubbel bij vrouwen met Floriane Hot en Camille Chaigneau

30 augustus 2022 (0 reacties)

Bij de wereldkampioenschappen 100 kilometer in Bernau-Berlijn is het goud en zilver bij de vrouwen voor Frankrijk. Floriane Hot wint in 7.04.03u., een Europees record en Camille Chaigneau wordt tweede in 7.06.32u. De derde plaats is voor de Ierse Caitriona Jennings (7.07.16). De weersomstandigheden zijn goed, maar de organisatie is niet vlekkeloos.

Het parcours bestaat uit een kleine aanloop met daarna 13 ronden van 7,5 kilometer. Tijdens de wedstrijd is er al verwarring over de afstand. Het blijkt dat een keerpunt verkeerd geplaatst is. Dit wordt tijdens de 100 kilometer gecorrigeerd, waarna de deelnemers aan het einde nog zo’n 800 meter extra moeten lopen. Er wordt slecht over gecommuniceerd en de verbazing is zeer groot over deze misser van de organisatie.

Camille Chaigneau (34) gaat lang aan de leiding in Bernau. De laatste 15 kilometer krijgt ze het lastig. In het begin van de middag wordt het warmer en stijgt de luchtvochtigheid. Haar landgenote Floriane Hot (30) loopt pas haar tweede 100 kilometer, maar ze heeft haar race goed ingedeeld. Na de marathonafstand is ze zevende. Na ca. 80 kilometer komt het podium in zicht en uiteindelijk komt Hot na 87 kilometer aan de leiding. De Franse dubbel bij de vrouwen is niet genoeg voor de eerste plaats in het landenklassement. Het team wordt tweede na de Verenigde Staten.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.