< terug

WK-indoor (3000 meter): Elle St. Pierre wint verrassend, Josh Kerr pakt zege voor thuispubliek (video)

3 maart 2024 (0 reacties)

De winnaars op de 3000 meter bij de wereldkampioenschappen in Glasgow hebben dezelfde tactiek. Zij stormen in de laatste ronde naar de zege. Zeer verrassend wint de Amerikaanse Elle St. Pierre bij de vrouwen in 8.20.27 min., een nieuw nationaal record.

De 29-jarige atlete is nu derde allertijden.St. Pierre loopt voorzichtig achterin een groepje. In de laatste ronde passeert ze de Ethiopische Gudaf Tsegay (8.21.13), tweevoudig wereldkampioene. In de Arena in Glasgow wordt de Keniaanse Beatrice Chepkoech derde. “Het is een droom. Mijn familie en coach zijn hier in Schotland”. zegt de Amerikaanse. En ook haar zoontje Ivan. Een jaar na de geboorte van haar kind is de loopster in topvorm.

Josh Kerr (26) heeft afgelopen jaar de wereldtitel op de 1500 meter outdoor gewonnen. Hij traint veel in de VS. De Schot heeft twijfels gehad of hij zou starten, maar tot groot enthousiasme van het thuispubliek, komt hij toch voor de 3000 meter. En met succes; in de laatste bocht passeert hij regerend indoorkampioen Selemon Barega (Eth.). Zijn eindtijd is 7.42.98 min. Barega wordt ook nog gepasseerd door Yared Nuguse (VS). “Het feestvieren na afloop kost meer energie, dan de race”, grapt de Schot. Kerr heeft altijd antwoorden klaar, maar is nu duidelijk geëmotioneerd door de zege.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *