< terug

Woensdag 1 juli vijf kilometer Tijdloop in Stein

27 juni 2020 (0 reacties)

De Gemeente Stein heeft een vergunning verleent aan de Stichting Ultraloop Stein voor het organiseren van de 5 km Time Run.Dit is een landelijke primeur, hierdoor zal dit de eerste wedstrijd zijn op de hardloopkalender.  De opzet van de wedstrijd wordt aangepast om te voldoen aan de ‘anderhalve-meter samenleving’ in de vorm van een tijd-run.

De wereld bevindt zich momenteel in een onzekere situatie die niet te overzien is. De enorme impact van COVID-19 (coronavirus) raakt iedereen, zo ook de sport- en evenementenbranche. De gezondheid van onze deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen staan bij ons op de eerste plaats. Het is daarom aan ons om onze verantwoordelijkheid te nemen en ervoor te zorgen dat het virus zich niet verder kan verspreiden.

Om te voldoen aan de huidige regelgeving zal het volgende protocol gehandhaafd worden:

  1. Start zal zijn om 19.00 – 19.35.
  2. Om de minuut zal gestart worden en moet men 2 ronden lopen van 2,5 km.
  3. De startvolgorde zal bepaald worden op basis van het te verwachten doeltempo van iedere individuele hardloper, waardoor het onderling inhalen van lopers nauwelijks voor zal komen. 
  4. Er zullen maximaal 35 deelnemers worden toegelaten in volgorde van voorinschrijving, geen na-inschrijving.
  5. Start opstelling zal geschiede door middel van een krijtstreep voor de finish verdeeld in 35 start vakken met onderlinge afstand van 2 meter.
  6. Wanneer men een deelnemer inhaalt op het parcours dan rechts passeren en de  1 ½ meter afstand bewaren.
  7. Er zal ook plek zijn voor de toeschouwers, in de praktijk kunnen 2 toeschouwers plaatsnemen achter het 2 meter 50 cm lange dranghek met onderlinge anderhalve meter afstand, er zullen 50 dranghekken worden geplaatst.

De organisatie zal tevens de richtlijnen hanteren van de Nederlands Regering, protocol loopevenementen en het RIVM. De atleet Roel Wijmenga uit Maastricht (parcourshouder en brons medaille winnaar NK Marathon 2019) is de favoriet tijdens deze tijdrun.

Men kan het beste parkeren bij Motel van de Valk, Mauritslaan 65, 6129 EL Urmond, vandaar over de brug te lopen richting start, daar er momenteel werkzaamheden worden verricht rondom het landschapspark Heidekamp.

Persbericht

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.