< terug

Woldu en Kibet winnen vijfde Berlin 10 K. Maureen Koster maakt sterke comeback (alle uitslagen)

13 maart 2022 (0 reacties)

De Berlin 10k Invitational is dit jaar verplaatst naar Zeuthen, ten zuiden van de Duitse hoofdstad. Er zijn verschillende startgroepen. Bij de vrouwen wint Mekdes Woldu (Fr.) in 31.25 min. in een gemengde race met mannen. Favoriete Sarah Lahti (Zwe.) is niet gefinisht. De 10 kilometer met alleen vrouwen wordt gewonnen door Maureen Koster in een uitstekende 32.20 min. Zij blijft slechts 5 seconden verwijderd van haar persoonlijk record. Dat is een knappe prestatie, want er is behoorlijk veel wind.

Vrouwen
In de 10 km wedstrijd in Zeuthen, ten zuiden van Berlijn, liep Mekdes Woldu, afkomstig uit Eritrea en samen met Sarah Lahti gestart in de mannen B wedstrijd, een snelle 31:25 minuten. Zij verbeterde haar beste tijd met 22 seconden, maar miste het Franse record met tien seconden. Mekdes Woldu staat nu negende op de jaarranglijst 2022. De Zweedse Sarah Lahti, de snelste loopster op de startlijst met 31:18 minuten, verliet de race.Bij de vrouwen, die later van start gingen, won Maureen Koster met 32:20 minuten voorsprong op Bojana Bjeljac (Kroatië-32:30). Kristina Hendel (LG Braunschweig), die de Duitse nationaliteit heeft maar momenteel uitkomt voor Kroatië, werd derde met een persoonlijk record van 32:35. Rabea Schöneborn (SCC Berlin) verbeterde zich met één seconde op de vierde plaats met 32:54. Laura Lindemann (SC Potsdam/33:33) en Blanka Dörfel (SCC Berlin/33:36) volgden op de vijfde en zesde plaats. Hierna volgde de andere Nederlandse dames. Jacelyn Gruppen kon tevreden zijn met 34.06 en Saskia Weinans kwam tot 35.50

Mannen
Bij de mannen zegevierde opnieuw de favoriet Vincent Kibet in 28:13 minuten. De 22-jarige Keniaan won voor zijn landgenoot Evans Kiprono (28:20) en Jack Rowe uit Groot-Brittannië, die in 28:24 finishte. Filimon Abraham (LG Telis Finanz Regensburg) was de beste Duitse loper op de vierde plaats met een persoonlijk record van 28:47. Een seconde achter hem werd Simon Boch (LG Telis Finanz Regensburg) vijfde. Mica Cheserek (Kenia) en Amanal Petros (TV Wattenscheid/beiden 28:51) finishten in dezelfde tijd op de zesde en zevende plaats. De Nederlanders deden het goed in deze sterk bezette tien kilometer. Filmon Tesfu finisht met een tijd van 29.00 nog binnen de toptien. Samuel Fitwi (LG Vulkaaneifel) begon sterk aan de wedstrijd, maar kon het tempo niet bijhouden en eindigde als elfde in 29:09.Hierna finishte Frank Futselaar met een tijd van 29.21. Ook Lucas Nieuweboer (29.26) en Gianluca Assorgia (29.47) liepen nog binnen de dertig minuten.

Helaas was de vlagerige wind erg vervelend, maar uiteindelijk was iedereen blij dat we hen deze wedstrijdkans konden bieden,” zei atletenmanager Christoph Kopp. na afloop. Aangezien de plaatselijke autoriteiten in Zeuthen, in tegenstelling tot de Berlijners, zelfs op korte termijn zeer coöperatief waren, lijkt een voortzetting van deze race niet uitgesloten.

Klik hier voor de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.