< terug

Wouter Huitzing loopt een record op het Pieterpad

23 april 2019 (0 reacties)

Op de website Ultraned.org beschrijft Henri Thunnissen de geslaagde recordpoging van ultraloper Wouter Huitzing.Hij voltooide de 495 km van de Pieterpadroute in ruim 98 uur. De doelstelling om in vier dagen te finishen haalde hij niet.

Wouter koos voor een snelle start. Hij had een schema opgesteld dat hem in 81.05 uur naar de finish zou moeten leiden met een eerste 24 uur van 202 km, een tweede 24 uur van 146 km en een derde 24 uur van 111 km. Een optimistisch schema omdat hoewel het Pieterpad het nodige asfalt en veel goed beloopbare paden heeft, een groot deel onverhard is. En dat remt de snelheid toch wel. Daarbij trof Wouter het niet echt met het weer. Het werd overdag warm, iets wat we in deze periode nog niet gewend zijn. De eerste 24 uur kwam Wouter tot een mooie afstand van 190 km. In het tweede blok van 24 uur kreeg Wouter het moeilijk. Een aantal langere deels niet ingeplande rust- en slaap pauzes zorgde ervoor dat hij na 48 uur 291 km op de teller had. In het derde blok van 24 uur ging het tempo nog wat omlaag waardoor Wouter na 72 km op 387 km doorkwam. Met een goede laatste 24 uur lag een tijd van binnen de 4 dagen nog binnen de mogelijkheden. Hoewel Wouter het gemiddelde tempo weer iets wist op te krikken kwam hij na 96 uur door op 487 km. De finish werd bereikt na ca. 98.17 uur. De officiële tijd volgt nog. Daarmee bleef Wouter Huitzing niet binnen de 4 dagen, maar verbeterde hij de beste bekende prestatie op het Pieterpad wel met ca. 10 uur. 
Wouter leverde daarmee een bijzondere prestatie. Hij heeft de lat heel hoog gelegd voor degenen die na hem het record willen verbeteren. De beste tactiek lijkt een wat rustiger start om dan op de 3e of 4e dag onder de tijd van Wouter te duiken. Maar dat is theorie. Deze prestatie van Wouter Huitzing zou wel eens heel lang kunnen blijven staan. 
Nog een mooi detail: Voor de overtocht van de Rijn waar hij langskwam op een moment dat de pont niet voer, koos hij ervoor om met een kayak over te steken. Zo bleef hij op de route. 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *