< terug

Yannick Michels wint het hardloopevenement World Ranking Event Orienteering in Appelscha.

29 oktober 2023 (0 reacties)

Het podium bij de mannen.Foto organisatie

De Belg Yannick Michels is een wereldtopper en pakte meerdere medailles op WK en EK op de oriëntatie sprint, heeft daarnaast een persoonlijk record op de 5 km in 13.47 min staan. Michels won twee weken geleden in Schotland het pre WK voor volgend jaar. Hij combineerde de wedstrijd in Appelscha met een trainingsweek samen met zijn gezin in Appelscha

Onder goede weersomstandigheden stonden iets meer dan 450 deelnemers aan de start, hoofdzakelijk allemaal uit het buitenland met 30 Nationaliteiten. Op papier leek Michels de meeste concurrentie te hebben van de Nieuw Zeelander Toby Scott en de Zwitser Guillaume Wyrsch (5de), recent nog tweede en derde op het Open Duits kampioenschap. Michels liet zijn hele goede vorm zien en won overtuigend. Zijn landgenoot Benjamin Anciaux werd tweede, gevolgd door een gedeelte derde plaats wat zeer uniek is van Scott en Rune De Clercq. 

Bij de dames ging de overwinning verrassend naar het Belgische talent Tille De Smul. Na afloop bevestigde de voorzitster van de Nationale oriëntatie bond Olga Zwikker dat de bond graag wil aansluiten bij NOC NSF. De sport wordt wereldwijd beoefend en om meer draagvlak te krijgen zijn de statuten ingeleverd.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd