< terug

Your Marathon Challenge als nieuw onderdeel in het feestelijke marathonweekend

12 december 2019 (0 reacties)

Een marathon lopen is niet voor iedereen weggelegd. Met de introductie van Your Marathon Challenge wordt dat doel voor velen iets toegankelijker. In het jubileumjaar van de 40e NN Marathon Rotterdam zal als pilot een nieuw onderdeel worden toegevoegd aan het voorprogramma; Your Marathon Challenge.

Your Marathon Challenge is een project waarbij de Rotterdammers worden uitgedaagd om samen met wijkgenoten in maanden voorafgaand aan de NN Marathon Rotterdam 41 kilometer al wandelend te volbrengen. De laatste 1,195 km wordt afgelegd op zaterdag 4 april op een deel van het officiële marathonparcours met een traditionele finish op de Coolsingel.

Dit innovatieve plan wordt uitgevoerd in samenwerking met Sportbedrijf Rotterdam, Rotterdam Sportsupport en verschillende beweegpartners in de wijken, zoals onder andere huisartsen, gezondheidscentra, sportverenigingen, fysiotherapeuten en wandelclubs. De beweegpartners zullen een actieve rol op zich nemen door de wijkbewoners te motiveren om in beweging te komen en met elkaar dit mooie doel aan te gaan. Ook de aanmeldingen voor dit unieke initiatief verlopen via de beweegaanbieders.

Het (verkrijgen van) plezier in bewegen staat centraal bij Your Marathon Challenge. De finish op de Coolsingel kan gezien worden als beloning voor de vele kilometers die men gezamenlijk heeft afgelegd met uiteraard een medaille als herinnering aan deze bijzondere prestatie.

Door toevoeging van Your Marathon Challenge aan het voorprogramma van de NN Marathon Rotterdam zullen nog meer Rotterdammers in beweging komen en het jubileumfeest mee kunnen vieren.

Het programma ziet er als volgt:

Zaterdag 4 april
10.00 uur Your Marathon Challenge
13.15 uur NN Kids Runs 1 KM
14.15 uur NN Kids Runs 2,5 KM
15.30 uur City Run 4,2 KM

Zondag 5 april
09:15 uur AA Drink ¼ Marathon
10.00 uur NN Marathon Rotterdam

Kijk voor meer informatie op www.yourmarathonchallenge.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *