< terug

Zeldzaamheid wedstrijden in Tübingen afgelast wegens hevige regenval

23 juni 2019 (0 reacties)

De organisatoren van de “Soundtrack” Tübingen moesten de geplande EAA-bijeenkomst voor afgelopen zaterdag op korte termijn annuleren. Zware regenval had de baan en het middenterrein overstroomd en veilige wedstrijden onmogelijk gemaakt.

Alleen het eerste uur van de meeting konden de wedstrijden plaatsvinden zoals geplan.Na 16:00 uur begon het in Tübingen hevig te regenen. De “soundtrack” Tübingen (22 juni) moest worden onderbroken. De regen nam af, maar om 18.30 uur – net voordat het hoofdprogramma zou beginnen – moest het evenement worden geannuleerd door organisator Tom Schleich en burgemeester Boris Palmer. Een extreme zeldzaamheid in de atletiek.

Je kunt niet langer de voorwaarden aanbieden om goede prestaties mogelijk te maken. De baan,het middenterrein liggen onder water, zodat de veiligheid niet langer kan worden gegarandeerd. Tom Schleich betreurt het dat 200 atleten uit 62 landen niet van start konden gaan. Sommigen van hen, waaronder Duitse topatleten, wilden de WK limieten voor Doha (Qatar, 27 september tot 6 oktober) aanvallen.

De wedstrijd zou een live stream krijgen door SWR, die wilde de wedstrijden vanaf 18:45 weergegeven in de live stream en vanaf 20:15 uur prime-time TV. Vanwege een hoge verzekerde som in het budget van de vergadering, is de financiële schade voor de organisatoren beperkt.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *