< terug

Zestig van Texel opent wachtlijst voor de 60 km

2 november 2023 (0 reacties)

Foto Arco de Graaf

De grote marathons in Nederland melden een ongekende belangstelling voor hun langste afstand. Maar ook De Zestig van Texel blijkt steeds populairder onder hardlopers. De inschrijving voor dit tweejaarlijkse hardloopevenement van Atletiekvereniging Texel, met de 17e editie op 24 maart 2024, ging half september open. Nog geen zeven weken later is het maximum aantal deelnemers van 700 op de 60 km solo bereikt.

Niet eerder lag het tempo van de aanmeldingen zo hoog. Inmiddels is een wachtlijst geopend. Het aantal afmeldingen zal de komende maanden ongetwijfeld aantrekken. Woordvoerder Martien Baars: “Normaliter ziet zeker zo’n 20% van de inschrijvers zich genoodzaakt om zich tot hun grote spijt af te melden, niet alleen door blessures maar ook door drukte bij werk of gezin, verhuizing en soms ook zwangerschap. Dat betekent wel dat lopers op de wachtlijst straks nog goede hoop kunnen koesteren. Opvallend is weer het grote aantal lopers dat op Texel hun ultradebuut gaat maken. We raden hen aan om de trainings-richtlijnen van oud-ultratopper Gerrit van Rotterdam te volgen. Op onze site dezestigvantexel.nl (kijk onder Nieuws) legt hij uit hoe je zelf je schema voor Texel kan maken, toegespitst op de persoonlijke omstandigheden en ambities. De trainingsschema’s beslaan 3 tot 5 maanden. Voor het estafette-onderdeel 4 x 15 km hebben zich inmiddels ook al ruim 140 teams aangemeld, daar ligt het maximum op 200 teams.”

Opvallend is ook het grote aantal Texelaars dat voor de 60 km ingeschreven heeft. Meestal zijn dat er een stuk of zes, maar nu zijn het twaalf mannen en een vrouw. Daarvan gaan er acht hun ultradebuut maken op hun eigen eiland.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *