< terug

Zeventiende Hardenberg City run maakt faam waar met twee razendsnelle wedstrijdrecords (alle uitslagen)

21 mei 2023 (0 reacties)

Winnaar Richard Murray

De zeventiende Hardenberg City werd onder prachtige weersomstandigheden gelopen. Op alle afstanden werd er prima gepresteerd maar vooral de vijf kilometer kende een prachtig wedstrijdverloop.Met de komst van de Olympische triatleten Rachel Klamer en Richard Murray was de vijf kilometer dit jaar de grote blikvanger. Voeg daarbij de naam van de talentvolle Lianne van de Belt en je bent verzekerd van een prachtige strijd om de eindzege.

Wedstrijdrecords
Lianne van de Belt maakte dit jaar al indruk met een snelle 33.59 tijdens het NK tien kilometer in Schoorl. Klamer en Murray behoeven geen introductie, het triatlonechtpaar uit Beuningen behoort tot de wereldtop. Beide werden al eens vierde bij de Olympische Spelen. Ze waren naar Hardenberg gekomen voor de eindzege en het wedstrijdrecord. Bij de mannen keerde Richard Murray na een ronde door het sfeervolle centrum van Hardenberg en de wijk de Marslanden als eerste terug op de Markt.De eindtijd van de geboortige Zuid-Afrikaan was met 14.32 sneller dan het vigerende parcoursrecord van Jurjen Polderman (14.49) Er was een tweede plaats voor de talentvolle William van Eeken in 15.44. De derde plaats was voor Finn van Pijkeren in 16.08. De eerste zeven atleten finishten allemaal binnen de zeventien minuten.

Lianne van de Belt

Bij de dames was er sprake van een prachtige strijd om de eindzege die pas in een eindsprint beslecht werd. Lianne van de Belt wist in extremis Rachel Klamer voor te blijven.Beide atleten veegden het wedstrijdrecord van Jill Holterman (16.59) uit de boeken. De winnende tijd van Lianne van de Belt was 16.42. Rachel Klamer moest met 16.44 genoegen nemen met een tweede plaats. Het brons was voor het regiotalent Deborah Wissink,zij liet 18.11 optekenen.

Andere afstanden
De andere afstanden kenden ook al prima winnaars. Het uitstapje van veelwinnaar Danny Koppelman naar de tien kilometer leverde een verwachte overwinning op.Koppelman won met een tijd van 30.59. Bij de dames was hier Liesbeth Voorthuijsen met 39.24 de winnares. De halve marathon werd gewonnen door Robin Vos in 1.17.24. Yvonne Meijer bekroonde haar debuut in de halve marathon met een eindzege in 1.29.35.

Kidsruns
Met meer dan 1100 deelnemers bij de kidsrun maakte de Sallandse Klassieker opnieuw haar faam als grootste jeugdloop waar. De organisatie moest een avond tevoren wegens te grote belangstelling de inschrijving sluiten. Hardlopen is weer onverminderd populair in de regio Hardenberg.

Hier alle uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *