Ad
< terug

Zoë Sedney is zo vlug als water. (video)

19 januari 2020 (0 reacties)

Zoë is het jongere zusje van sprintster Naomi Sedney, die als juniore al volwassen tijden loopt op de 200 meter sprint en de 100 meter horden. Ze is vlug als water en schurkt met haar zeventien jaar al tegen de top van Nederland aan.

Zoë is een goudhaantje. Ze groeit in 2017 uit tot de Koningin van de European Youth Olympic Games in Gyor en verbreekt het ene na het andere jeugdrecord in het spoor van Dafne Schippers en Nadine Visser. Om nog meer tijd te kunnen besteden aan de sprintnummers, neemt ze begin 2019 afscheid van de meerkamp. Een harde keuze die volgens de ambitieuze Zoë nodig is om de top te behalen.

Niet veel later gaat het mis tijdens een trainingskamp op Tenerife, waar ze zich voorbereidt op het EK onder de 20. Ze loopt een hamstringblessure op. Het is voor Zoë de eerste ernstige blessure van haar carriere. Rust is nu het toverwoord, weet de neo-student bewegingswetenschappen ook.

Maar Zoë heeft haast. Die wil met zevenmijlslaarzen richting de top. Misschien komen de Olympische Spelen van Tokyo voor Zoë nog net te vroeg, maar Zoë weet ook; niets is onmogelijk. Altijd blijven dromen.  

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *