< terug

Zondag marathon Valencia: Hoe zagen de laatste weken van marathonloper Futselaar eruit?

3 december 2020 (0 reacties)

“Ik heb veel getraind uiteraard. Ook een periode van vijf aaneengesloten dagen op een loopband in de hoogtekamer van sportcentrum Woest in Borculo. Voor ‘Londen’ had ik dat ook gedaan, maar toen alleen duurlopen. Nu ook intervaltrainingen met soms hoge snelheden. In een ruimte dus waar minder zuurstof in de lucht zit. Vergelijkbaar met trainen op hoogte. Ik denk dat het een goede trainingsprikkel is geweest. Ik ga daar zondag geheid profijt van hebben.”

“Anderhalve week geleden heb ik als onderdeel van een training ook het parcours van de Montferland Run rond ‘s-Heerenberg gelopen. In marathontempo, mijn trainer Titus Fierkens op de fiets ernaast. 15 kilometer in 46.20 minuten. Dat is prima. En afgelopen zaterdag een 10 kilometer op tempo, ook weer als onderdeel van een langere training. Die 10 kilometer gingen in precies 30 minuten. Een tijd die vertrouwen geeft. Twee, drie jaar geleden liep ik dit soort tijden echt niet. Het geeft aan dat ik beter ben geworden en in staat ben op de marathon een tijd rond de 2.11 te lopen.”

Hoe ziet deze laatste week voor de marathon eruit?

Frank Futselaar: “Maandagmiddag zijn we naar Valencia gereisd. Mijn vriendin is mee, dat is gezellig. Ook het management van Volare Sports dat mijn wedstrijden regelt is in Valencia. We zitten eerst vier dagen in een Airbnb. Vrijdag moet ik me melden bij het atletenhotel. Daar volgt een coronatest en vanaf dat moment zit ik in een bubbel. Wat ik ervan heb begrepen is het heel streng. Ik mag alleen mijn kamer af om te trainen. Zelfs het eten wordt gebracht op je kamer.”

Wat houdt trainen in zo’n laatste week in?

“Wat duurloopjes en korte intervalblokjes. Het is echt afbouwen richting de wedstrijd van zondag. Met de fiets gaan we ook het parcours een beetje verkennen. Het is een ronde van 21 kilometer die we twee keer lopen. Verder zoveel mogelijk relaxen en je mentaal voorbereiden op de wedstrijd.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *