< terug

Zon,vlak strand en wind in de rug bij de NSL Nederstrandloop 2023

28 februari 2023 (0 reacties)

De NederStrandLoop, georganiseerd door atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) was wederom een succes. Met een blauwe hemel, een vlak strand en een frisse wind genoten de ruim 200 deelnemers van deze fantastische wedstrijd over het Noordwijkse strand en door het bos en duin. De kenmerken bij uitstek van de NSL.

Met ruim 200 inschrijvingen was duidelijk dat de hardlopers uit de regio en daarbuiten er zin in hadden. De NederStrandLoop, met start en finish op de Langevelderslag, georganiseerd door atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) is niet meer weg te denken van de hardloopkalender. Dat geldt zeker voor de leden van de NSL. Deze wedstrijd is onderdeel van de clubcompetitie. De deelnemers waren ook duidelijk te herkennen in het geel-zwart, de clubkleuren van de NSL.

NSL NederStrandLoop 2023-02-26 - START trio heren lang - fotograaf- Regina Rudawska

De wedstrijd ging over een korte (7,9 km) en een lange afstand (15,8 km).De weersomstandigheden waren optimaal en dat was te zien aan de opkomst van de runners én aan de tijden die gerealiseerd werden. Beveket Yeman (Leiden Atletiek) kwam om 26:35 als eerste over de finish, gevolgd door de eerste dame op de korte afstand (7,7 km) Noa Hoondert (AV’23) met een tijd van 33:26.

Daarna was het even wachten op de lopers van de lange afstand (15,8 km). Om 0:54:03 kwam Kris van Leeuwen binnen. Sonja van Hamersveld finishte met een tijd van 1:10:46.Opvallend was dat de top 3 bij de heren op de lange afstand gelijk was aan de editie 2022: Kris van Leeuwen, Dennis Kulk (NSL) en Arjan van der Hoorn (NSL).Alle lopers die als 4e eindigden ontvingen een cadeaubon van Het Broodthuis voor een koffie met appelgebak voor 2 personen.De Noordwijkerhoutse Strandlopers kunnen weer terugkijken op een geslaagd evenement, gezien de reacties van de lopers en toeschouwers na afloop.

NSL NederStrandLoop 2023-02-26 - loperslint strand - fotograaf Geek van der Zalm-min

Naast de vrijwilligers van de NSL en Het Broodthuis gaat ook dank uit naar de medewerking van de KNRM die de lopers op het strand in de gaten hield. Het eerstvolgende evenement dat de NSL organiseert is de Bloemenwandeling op 15 april aanstaande, gevolgd door de Omloop van Noordwijkerhout  (hardloopwedstrijd, onderdeel van het Zorg & Zekerheid Circuit) op 30 april 2023.Houd de website in de gaten voor meer informatie: www.av-nsl.nl.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *