< terug

Zuid-Soedanees Dominic Lobalu is ook snel in Geneve met een nieuw parcoursrecord

8 december 2022 (0 reacties)

De Course de l’Escalade in het Zwitserse Geneve is de grootste loop in het land met tienduizenden deelnemers. De 7300 meter lange route bestaat uit ronden in de oude binnenstad. Dominic Lobalu is een vluchteling uit Zuid-Soedan, die in Sankt Gallen verblijft. Hij is lid van een Zwitserse club. Opnieuw laat Lobalu zijn grote klasse zien. Hij wint in 20.24 min. Dat is een nieuw parcoursrecord in de 44e editie.

De winnaar heeft al eerder opmerkelijke prestaties laten zien in wegwedstrijden, maar ook op de baan. Bij de Diamond League-meeting in Brussel loopt de 24-jarige atleet 12.52.15 min. op de 5000 meter. In Geneve verslaat hij de winnaar van vorig jaar Boniface Kibiwott uit Kenia en de Fransman Jimmy Gressier. De eerste Zwitser is Jonas Raes, die net naast het podium eindigt met een vierde plaats. Beste Zwitserse is Fabienne Schlumpf, die negende wordt. De favoriete Ethiopische Kasanesh Baze wint in 23.42 min.

De Zwitser Tadesse Abraham, tweevoudig winnaar van deze populaire loop, heeft een slechte dag. Hij wordt slechts 21e. Een andere topper in Zwitserland is Julien Wanders. Hij loopt de Valencia-marathon in het weekeinde, maar zonder succes. Op 30 kilometer is hij uitgestapt. In de voorbereiding heeft Wanders een flinke griep gehad met een infectie.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd