< terug

Zweedse Jansson wint EK-24 uur met ruim 250 km.

Het ging geweldig goed. Ik ben een beetje stijf en moe. En ik heb een blaar op de teen. Maar verder gaat het prima?, zegt Maria Jansson. De ultraloopster uit Borlänge wordt Europees kampioene op de 24 uur in het Franse Albi. Ze geeft haar titel glans met een Europees record van 250,647 km. ?Vier uur voor de finish deden de benen echt zeer. Ik heb mijn pas iets aangepast. Dat werkte?.

25 oktober 2016 (0 reacties)

?Het ging geweldig goed. Ik ben een beetje stijf en moe. En ik heb een blaar op de teen. Maar verder gaat het prima?, zegt Maria Jansson. De ultraloopster uit Borlänge wordt Europees kampioene op de 24 uur in het Franse Albi. Ze geeft haar titel glans met een Europees record van 250,647 km. ?Vier uur voor de finish deden de benen echt zeer. Ik heb mijn pas iets aangepast. Dat werkte?.

 

De laatste twee uur moet Jansson nog flink tempo maken voor het Europese record. De Zweedse en haar begeleidingsteam zijn in de veronderstelling dat ruim 247 km. genoeg is. Dat is haalbaar, maar die afstand is op de baan gelopen, zo blijkt. Voor het Europese record op de weg is een paar kilometer extra nodig. Dat lukt met een paar honderd meter. ?Ze durfden het niet zo goed aan mij te vertellen, want het is al zwaar genoeg. Mijn trainer heeft uiteindelijk toch gezegd dat het ruim 250 kilometer moest worden?.

 

Race goed ingedeeld

Het verbaast de ultraloopster zelf ook, dat ze extra motivatie kan vinden in de laatste rondjes van ruim 1100 meter. Maria Jansson heeft haar race goed ingedeeld. ?In het begin van een wedstrijd heb ik nog nooit op kop gelopen. Ik heb mezelf op een Fanta getrakteerd. Dat hielp. Op bijna 12 uur haalde ik de Kroatische koploopster Orlic in. Ik liep toen heel mooi op schema. Dan voel je je ook goed?.De Zweedse vrouwen worden tweede in het landenklassement met Maria Jansson (250,647 km.), Annika Nilrud (twaalfde., 222,273 km.) en Sandra Lundqvist (veertiende, 217,849 km.). Jansson heeft volgend jaar de WK-24 uur in juli als hoofddoel.

© hardloopnieuws.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *