< terug

Zwitserse Schlumpf wil zich in Belp plaatsen voor Olympische marathon (+startlijst en livestream) Ook Ronald Schröer van start

2 april 2021 (0 reacties)

De Zwitserse Fabienne Schlumpf wil zich zaterdag in Belp (Bern) plaatsen voor de Olympische marathon in Sapporo. Het is haar debuut op deze afstand. De limiet is 2.29.30 u. Ook Ronald Schröer komt aan de start. Er wordt gelopen op een snel, afgesloten parcours bij het vliegveld, waar eerder de Zwitserse kampioenschappen 10 km. en halve marathon hebben plaatsgevonden. De start is om 10.00 u.

Schlumpf (30) heeft EK-zilver op de 3000 meter steeple en cross achter haar naam staan. In Dresden heeft ze onlangs met een Zwitsers record op de halve marathon (1.08.27) goede vorm laten zien in haar voorbereiding. Martina Strähl (in 2018 zevende EK-marathon in Berlijn) heeft geblesseerd afgezegd. Er wordt ook een 10 kilometer en halve marathon gelopen. De deelname is zeer beperkt, ook uit eigen land. Daarom is er geen Zwitsers kampioenschap marathon, zoals oorspronkelijk de bedoeling was. Het is niet helemaal zeker wat de Zwitserse topper Tadesse Abraham (2.06.40) gaat doen in Belp. Waarschijnlijk loopt hij een halve mararathon en start hij later in de maand op 18 april in de marathon in Hamburg. Bij de vrouwen staat Helen Tola (2.21.01) op de startlijst. De Ethiopische atlete woont in Geneve.

Bekijk hier de livestream

Bekijk hier de startlijst

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *