< terug

4×100 mtr vrouwen jagen op olympisch ticket

26 april 2021 (0 reacties)

Het 4×100 meter vrouwen estafetteteam hoopt Olympische kwalificatie af te dwingen tijdens de Wereldkampioenschappen estafette. Nadine Visser en Marije van Hunenstijn zijn net terug van een trainingskamp met de estafetteselectie in het Turkse Belek en hebben vertrouwen in de missie van het team.

Dat het niveau hoog ligt, daar bestaat geen twijfel over. Vier van de vijf estafettedames (Dafne Schippers, Nadine Visser, Naomi Sedney, Marije van Hunenstijn en Jamile Samuel) hebben zich al individueel geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokyo. Maar estafette is een vak apart, dat weet ook Van Hunenstijn. “Sprint is bijna automatisme. Je hoeft alleen te reageren op het startschot en zo hard mogelijk te lopen. Bij de estafette is meer concentratie nodig: je moet precies op het juiste moment vertrekken, je niet laten afleiden door de atleten in andere banen en het estafettestokje doorgeven zonder snelheid te verliezen.”

Kwalificatiemoment
De WK estafette op 1 en 2 mei in het Poolse Silesia zijn voor het 4×100 meter estafetteteam een belangrijk eerste meetmoment – en bovendien een mogelijkheid om te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokyo. Sinds de Wereldkampioenschappen in Doha (2019), heeft het team geen estafettewedstrijd meer gelopen. Bovendien was de samenstelling van het team tijdens de WK net wat anders, omdat Schippers zich vanwege een liesblessure moest terugtrekken en Visser de estafette niet kon combineren met haar individuele onderdeel: de 100m horden. Met een 9e plaats liep het team (bestaande uit Nargelis Statia, Marije van Hunenstijn, Jamile Samuel en Naomi Sedney) nipt rechtstreekse plaatsing voor Tokyo mis.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *