< terug

Aftermovie Enschede marathon en nieuwe datum 2023 bekend.

13 mei 2022 (0 reacties)

ENSCHEDE – Een kleine drie weken na de succesvolle jubileumeditie van Enschede Marathon is de aftermovie klaar. En dat is heerlijk nagenieten, zegt Sandra Melief, directeur Enschede Marathon. “Want wat een feest was het! Tegelijk blikken we natuurlijk ook vooruit. Zo hebben we inmiddels de datum van volgend jaar vastgesteld, inclusief de datum wanneer de inschrijving opent.”

Snelle tijden
Op zondag 24 april vierde Enschede Marathon haar 75e verjaardag – waarmee het de oudste marathon van Nederland én West-Europa is – met een extra feestelijke editie. Er stonden in totaal maar liefst 13.500 lopers aan de start en er konden bovendien snelle tijden worden genoteerd. Zo werd bij de dames het parcoursrecord verbroken, bij de heren nét niet. Bovendien liep winnares Maurine Chepkemoi een nieuw racerecord, wat een extra bonus opleverde van maar liefst 10.000 euro.

Loopplezier
Maar ook door de recreanten werd goed gepresteerd en met name: enorm genoten. “De sfeer onder de lopers en het publiek was fantastisch”, zegt Melief. “Iedereen was duidelijk ontzettend blij dat het na twee jaar eindelijk weer kon: meedoen aan een ‘echt’ loopevenement. Het is geweldig om al dat loopplezier terug te zien in de aftermovie. Hij is gemaakt door New Imaging uit Enschede en dat hebben ze supergoed gedaan.”

Datum editie 2023
Naast terugkijken en – vooral – nagenieten, blikt de organisatie uiteraard ook vooruit naar de volgende editie. “We hebben als nieuwe datum zondag 16 april 2023 vastgesteld”, aldus Melief. “Dus kan iedereen die datum nu al in de agenda zetten. En noteer dan ook meteen zondag 11 september 2022, want op die dag opent de inschrijving.”

Kijk voor meer informatie over de Enschede Marathon op http://www.enschedemarathon.nl/.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *