< terug

Andrea Deelstra: ‘Nou denk maar niet dat ik, nu deze droom niet uitkomt, ermee kap’

2 maart 2020 (0 reacties)

Andrea Deelstra doet verslag van de marathon van Tokyo.Helaas te veel alleen, met een (voor mij) te harde wind, moeten lopen. Tot een eind voorbij de 30km was het nog wel mogelijk onder de 2u30 te finishen, wat gegeven de omstandigheden okay was geweest. Nee, dan had ik niet de limiet voor de Spelen, maar wel een degelijke tijd achter mijn naam in de Tokyo marathon.

Helaas moest ik na 35km een paar keer stretchen, omdat ik pijn voelde aan mijn linkerbeenheffer (blessure Berlijn). What to do? Stoppen of doorgaan? Ik ben niet gekomen om uit te stappen en nee ook niet voor de tijd die ik nu liep, maar opgeven??? Zover in de race dan was het allemaal helemaal voor niets.
Gelukkig was ik zo verstandig een paar keer te rekken, want voel dat ik in die liesstreek nu niet geforceerd heb zoals afgelopen september.
Maar ja… mijn Olympische droom is aan diggelen. Hoe goed de vorm ook was, alleen deze missie volbrengen bleek toch een iets te grote hindernis vandaag. Waar ik te veel wind ervaarde, ervaarde ik juiste weinig (wel geteld 0) mannelijke recreanten die me op sleeptouw hadden kunnen nemen en waarmee ik meer strijd en sfeer had kunnen ervaren, want dat bleek vandaag ook, dat ben ik nodig.
Had ik dan niet moeten starten, omdat dit wedstrijd verloop één van de opties was? Nee, ondanks de afgelasting van de recreantenloop zag ik vandaag als mijn beste kans de limiet te slechten. Stabiele temperatuur, geen pollen in de lucht en bij het halen van de limiet ruimvoldoende tijd om lang te herstellen en opnieuw in vorm te raken waren enkele redenen. Plus dat ik ik NU in topvorm verkeerde.
Heb ik spijt? Nee, absoluut niet. Niet iedereen wordt uitgenodigd voor deze marathon. Ik wel en daarmee voel ik mij bevoorrecht. Net als dat ik mij bevoorrecht voel mijn droom te kunnen leven, mijn atletenleven. Alles doen voor die ultieme droom, mooie plekken op de wereld zien, fantastische mensen ontmoeten en elke dag doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *