< terug

Andrea Deelstra stelt olympische limietpoging uit wegens ziekte

6 november 2023 (1 reactie)

Van plan A (marathon Sevilla), naar plan B (marathon Valencia), terug naar plan A. Zo begint Andrea Deelstra haar mededeling dat ze in december niet van start zal gaan in de marathon van Sevilla. Ze is in de voorbereiding ziek geweest.

“Helaas voelde ik mij op een vrij cruciaal moment in mijn voorbereiding op Valencia niet fit / ziekjes. Het koste me even een paar dagen om de dikke knoop door te hakken, maar niet starten in Valencia gaf me de tijd uit te zieken en niet te overhaasten. Dat laatste is sowieso niet handig als je optimaal wilt presteren.Na twee goede rustweken hebben we de training weer voorzichtig opgepakt. En dat voelt weer goed.

Aangezien ik al van plan was de maanden januari en februari in Portugal door te brengen, alles was ook al geboekt, komt ook dat helemaal mooi uit nu. Ik kan in aangename temperaturen de belangrijkste trainingen gaan doen en het klimaat is vergelijkbaar met waarin ik de marathon ga rennen. Win-win dus.”

Lees hier verder

Limiet
De limiet voor de OS is 2.26.50. Deelstra liep acht jaar geleden in Berlijn haar beste tijd van 2.26.46. Tot nu toe hebben Sifan Hassan en Andrea Luijten al voldaan aan deze limieteis. Nederland mag drie atleten afvaardigen voor de Olympische marathon in Parijs. Deelstra had in de voorbereiding ook te kampen met oude blessure aan haar linkerbeen.

Reacties

  • Jan Roose
    11 Op 08
    Dromen mag, maar het moet wel realistisch blijven. Het is elke keer een andere uitvlucht. Wie maakt Andrea nu eens duidelijk dat ze haar beste tijd gehad heeft. Dat Berlijn een uitschieter was en dat ze nu gewoon plezier moet beleven aan gewone wedstrijdjes in Nederland. Deze opmerking geldt trouwens voor veel atleten.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *