< terug

Andrea Deelstra: Rennen voor het Longfonds

14 juni 2020 (0 reacties)

Running Apart Together, zo heet de virtuele wedstrijd waar ik vandaag aan meedeed. Hoe gaat dat dan? Je loopt In je eentje of met mensen uit je huishouden een wedstrijdafstand, voor mij 10km, en je resultaat kun je nadien online doorgeven. Als het opgegeven tijdslot gesloten is wordt er een klassement opgemaakt onder alle ingezonden resultaten.

Afgelopen vrijdag had ik op de fiets een rondje dichtbij huis uitgezet. Allerminst vlak, maar wel 10km en door een mooie bosrijke omgeving. Om zeker te weten dat de afstand klopte, heb ik de route twee kanten op gefietst en met gps en fietscomputer nagemeten. De gemeten afstanden varieerden tussen 10,0 en 10,15 km. Zelfs al zou ik vandaag alleen een stopwatch hebben wist ik dat de afstand goed zat. Om een beetje competitie te ervaren had ik Tjeerd gevraagd ook dit rondje te gaan doen. Beiden hadden we een startnummer gekregen van de organisatie. Ik had een fotograaf gevraagd, dank Erik Peek! En een coach/waterdrager/mensen aan de kantschreeuwer/hondenwegjager (dat laatst was gelukkig niet nodig), Ed Cornelissen ook bedankt.
Vlak voor de start kwamen er spontaan twee heren langs, waarvan eentje een stuk ging meerennen. Super leuk Willard en Gernen Bredewold bedankt voor de support.
Stipt 11u gingen we, zoals gepland, van start. Op een heuze startstreep (aanduiding van een 60km zone) Het voelde als een prima tempo de eerste kilometers. Na een kilometer of vier / vijf begon ik ineens nieuwsgierig te worden naar mijn tempo en hartslag. Tot mijn verbazing zag ik dat mijn stopwatch het niet deed! Hoe dan? Ik weet wel bijna zeker dat op het moment van “op start drukken” het gps-signaal even weg was waardoor mijn horloge niet goed gereageerd heeft. Gelukkig fietste Ed mee en hij had ook geklokt. En aangezien ik samen met Tjeerd was gestart kon ik bij de finish natuurlijk gewoon het verschil met hem gaan meten. Niet dat ik nu dacht vandaag een dijk van een tijd te gaan zetten, maar het was wel een soort van wedstrijd. Op 7km dacht ik: “waar ben ik aan begonnen?” En: “Had ik geen vlak rondje kunnen bedenken?” En: “doe nou maar even normaal, je bent niet wedstrijdfit. Alles is goed, als je Tjeerd maar voorblijft.” Sorry, Tjeerd! En zo nog wat meer hersenspinsels.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *