< terug

Andrea Deelstra: “Storm in Egmond”

12 januari 2020 (0 reacties)

Uitdagend!, zo kan ik deze editie van de Egmond halve marathon wel noemen. Op het strand hadden we de wind vol tegen, soms vlagerig van zij uit zee. En het waaide nogal vandaag! Zal het windkracht zeven zijn geweest?


En dan moet je weten dat de dames in Egmond voor de heren starten, negen minuut nog iets, het verschil in parcoursrecords. Ik zag een kans met een klein groepje de rest te verrassen. Een waaier, zoals in het wielrennen daar hoopte ik op. Mede omdat ik wist niet voldoende snelheid te hebben me helemaal voorin te handhaven bij een snel tweede deel. Ik heb dan ook geprobeerd om de race op het strand te maken. Heb geprobeerd om meiden met me mee te krijgen, alleen was immers kansloos tegen de wind. Een lichtgewicht als ik werd bij windvlagen letterlijk teruggeworpen. Ik bleef ook voorin lopen, want stel dat de Kenianen toch zouden versnellen tegen de wind dan kon ik mee, maar ook zij konden of wilden niet. Vlak voor de strand afgang, na ruim zeven kilometer. Plaatste ik een paar versnellingen, met als enige doel mijn hartslag omhoog te krijgen en even uit dat trage ritme te komen, voor de snelle kilometers die gingen komen. En ja hoor eenmaal in de duinen ging het hard t/m de finish. Op de terugweg bleek inderdaad dat ik moeite had om het tempo van Jill (2e NL 5e intern.) en Bo (1eNL 4e intern.) te lopen en kon alleen maar mijn eigen ding doen. Op techniek lopen en de marathonintensiteit opzoeken, ik ben immers in voorbereiding op de marathon van Tokyo! (1maart)
Het was een bizarre editie waarin ik mij uitstekend heb vermaakt, geprobeerd heb de wedstrijd voor mijzelf zo ideaal mogelijk te maken, een goeie prikkel richting 1 maart en ook belangrijk: geen last van mijn Berlijn-blessure-been.

Trainingsstage
In voorbereiding op die 1e maart, de marathon van Tokyo, vertrek ik a.s. dinsdag naar Namibië.  Een nieuwe plek, een mooi avontuur dat ik had gemist wanneer ik in Berlijn wel de limiet gelopen had. Zo heeft ieder nadeel weer voordelen. Net als de gedwongen verkoop van mijn huis, nu woon ik gezellig samen met mijn vriend. En net als de marathon die op de planning staat, Tokyo marathon stond voor ooit op mijn wensenlijstje, maar komt nu dus als.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *