Andrea Deelstra wint Lemelerbergloop

5 november 2022 (0 reacties)

Na een lange periode van blessureleed maakte Andrea Deelstra een geslaagde comeback in vier Mijl van Groningen. Vandaag liet ze zien dat de vorm groeiende is. Deelstra won in Lemele de Lemelerbergloop. De cross over de Lemelerberg was een kolfje naar de hand van de veelvoudig nationaal kampioene cross. De marathonloopster was veel te sterk voor het deelnemersveld tijdens de 10.8 km.

Deelstra finishte na enkele ronden over de Lemelerberg als eerste. Met haar eindtijd van 41.21 bleef ze nummer twee en drie in de wedstrijd ruim zeven minuten voor. Er was een tweede plaats voor Corien Jansen in 48.28.De derde plaats was voor haar clubgenote Petra Hasper die na 48.38 finishte. Deelstra komt terug van veel blessureleed en wil zich plaatsen voor de Olympische marathon van Parijs. Het zou haar derde Olympisch Spelen kunnen worden. De volgende wedstrijd is de Zevenheuvelenloop

Danny Koppelman
De wedstrijd bij de mannen werd gewonnen door Danny Koppelman. De hardloper uit Hoge Hexel gaf de rest van het peloton hardlooples en was na 37.44 al weer terug op de finishlijn. Minuten later finishte Martijn Dijkstra uit Hardenberg als tweede in 40.56. De derde plaats is voor Klaas Kisteman in 42.28