< terug

Getest:ASICS GEL-Kayano 30 al dertig jaar een vertrouwde schoenklassieker

23 augustus 2023 (1 reactie)

Wanneer je al sinds 1993 een vertrouwde verschijning bent in de hardloopwereld dan is het predicaat klassieker wel op zijn plaats. Asics viert het met uitbrengen van de ASICS-Gel-Kayano 30 de dertigste verjaardag van deze hardloopschoen. Miljoenen hardlopers hebben hard gelopen in een ASICS-Gel Kayano schoen. Deze antipronatieschoen heeft daarmee zijn waarde wel bewezen. Wat is er zo bijzonder aan de dertigste uitvoering van de ASICS-Gel Kayano? Veel en dat hebben wij voor jou uitgezocht.

Duurzaamheid
De schoen is ontworpen met aandacht voor het milieu. Het foam van de schoen is biologisch en het mesh bovenwerk is gemaakt van 100% gerecycled polyester. Er is ook minder water gebruikt en minder CO2 uitgestoten bij de productie van de sockliner van de schoen. Beter voor jou, beter voor het milieu.

Stabiliteit
Om te beginnen is er opnieuw veel aandacht besteed aan stabiliteit. Het nieuwste 4D Guidance System zorgt ervoor dat de schoen met je voet mee beweegt en daar waar nodig is voor stabiliteit zorgt.  De voet wordt als het ware na elke stap geneutraliseerd. Het mediale stukje foamblokje werkt mee om de voetboog weer in de ideale positie te brengen voor de volgende voetafwikkeling. Deze stabiliteitsschoen is door ASICS speciaal ontworpen om de tijd die de loper (over)proneert te verkleinen.

Comfort bij de landing
Nog meer dan bij de voorgangers is er aandacht besteed aan zachtheid. Het al bekende duurzame FF BLAST™ PLUS ECO schuim is in de tussenzool verwerkt en zorgt voor een zachte landing en soepele overgang. Voeg daarbij de PureGEL™ bij de hiel. Dat zorgt nog eens voor een optimale schokabsorptie op de hak om de impact op je gewrichten te verminderen. Het maakt het comfort van deze schoen voor met name de haklanders compleet. Het is de wolkachtig landing die we al kennen van de Novoblast. Een prima schoen om comfortabel op hardere ondergronden te lopen.

De schoen ontleedt

Bovenwerk
Het bovenwerk is afgewerkt met een engineered mesh bovenwerk. Het zorgt voor een hoog ademend vermogen en heeft reflecterende details.Tussenzool
De zool is voorgevormd en hierin is de schuimlaag FF BLAST™ PLUS ECO  verwerkt. Dit schuim is op duurzame basis gemaakt en bestaat voor 20% uit gerecyclede materialen. In de hak is de PureGEL™  verwerkt. De schuinere hak zorgt voor een gecontroleerde landing. De ORTHOLITE™ X-55-inlegzool zorgt voor een comfortabel instapcomfort met langdurige demping.

Slijtzool
De slijtzool is van de bekende AHAR kwaliteit. Je bent verzekerd van langdurige grip en tractie. Het voetstuk is breder wat weer zorgt voor meer stabiliteit. Open cellen in de zool houden je voeten koel tijdens het hardlopen.


Eindconclusie
Een allround antipronatie trainingsschoen voor op de weg. Een schoen uitermate geschikt voor haklanders met ondersteuning en comfort op elk moment. Een schoen voor talloze kilometers loopgenot. Een echte trainer voor de halve en hele marathon. Ben je een neutrale loper dan kun je deze schoen ook prima aanschaffen. De schoen volgt jouw voetafwikkeling.


Hielhoogte
10 mm

Gewicht
Mannen 303 gram
Dames 263 gram

Kleuren
De schoen is beschikbaar in acht kleuren

Retailprijs
200 Euro. Hardloopnieuws is onafhankelijk. Doe zelf uw keuze waar u deze schoenen wilt aanschaffen.

Reacties

  • Jan Roose
    8 Op 24
    Jammer dat de productinformatie op deze site zich beperkt tot de bekende merken. Niet iedereen kan zich een paar keer per jaar hardloopschoenen van rond de 200 euro veroorloven. Attendeer lezers ook eens op merken zoals Karrimor en Joma, die voor ongeveer 100 euro ( aanbiedingen dikwijls nog goedkoper ) kwalitatief goede schoenen aanbieden.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *