< terug

Getest: Asics NovaBlast 3 stabieler, meer demping en meer energieteruggave

12 november 2022 (0 reacties) Getest: Asics NovaBlast 3 stabieler, meer demping en meer energieteruggave

Asics bracht in oktober de derde versie uit van de NovaBlast serie. Wij hebben de schoen getest en concluderen een heerlijk zacht responsief schoentje om zo mee weg te lopen. Vergeleken met de eerste uitvoering van de NovaBlast is deze NovaBlast 3 voor de neutrale hardloper aanzienlijk verbeterd. De eerste editie gaf nog wel eens een wankel gevoel. De schoen voelt nu veel steviger aan en dat heeft er alles mee te maken dat er nu een hakstabilisator in de schoen is verwerkt wat zorgt voor veel meer ondersteuning en stabiliteit.


De schoen ontleedt

Novablast


Bovenwerk

De schoen is van duurzame materialen gemaakt. Het bovenwerk zorgt dankzij het zachte en lichte mesh voor een comfortabele pasvorm. De stof is ademend en daardoor krijgen de voeten voldoende ventilatie. Verstevigingen op de juiste plekken met een stevige hielkap en een hakstabilisator die zorgt voor ondersteuning en een soepelere loopbeweging. Hierdoor ook niet meer het wankele gevoel van de eerste editie. Deze NovaBlast 3 geeft veel meer stabiliteit.

Getest: Asics NovaBlast 3 stabieler, meer demping en meer energieteruggave

De tussenzool
De NovaBlast ontleent zijn naam aan de innovatieve FlyteFoam-Blast technologie. Het schuim in de tussenzool is speciaal ontwikkeld voor energie teruggave. Daarmee bracht Asics al bij de eerste editie een schoen op de markt met een tussenzool die demping en responsiviteit combineerde. In deze derde editie van de Asics NovaBlast is het Flyte schuim vervangen door het verbeterde Asics FF Blast+-schuim. Het is lichter en zorgt voor een nog betere demping en grotere energieteruggave. Ascis was zo in staat nog meer foam in de tussenzool te verwerken. Het geeft dat heerlijke veerkrachtige gevoel wat zo kenmerkend is voor de NovaBlast schoen.

Novablast 4

Slijtzool
De slijtzool is gemaakt van duurzame AharPlus-rubber. Het rubber is geplaatst op de strategische plekken van de tussenzool. Een zool met voldoende grip ook bij een glad wegdek.

Novablast

Conclusie
De NovaBlast 3 is een prima allround trainingsschoen voor de neutrale hardloper. Geschikt voor de langere en de korte duurloop op de weg met verrassend veel responsiviteit en demping. Wij trokken de schoen aan voor een 12 km lange duurloop en waren verrast door de zachtheid van de schoen. Bij het aanzetten voor wat versnellingen is het bounce effect vanuit de responsieve tussenzool goed merkbaar. Desondanks blijft de schoen stabiel aanvoelen. Het gaf ook na 12 km nog altijd een comfortabel gevoel aan de voeten. Een heerlijke veerkrachtige schoen.

Novablast

Gewicht
Mannen 253gr
Vrouwen 222 gram

Hielhoogte
8 mm

Retailprijs
150 Euro. Hardloopnieuws is onafhankelijk. Doe zelf uw keuze waar u deze schoenen wilt aanschaffen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *