< terug

ASICS introduceert gezichtsmasker voor tijdens het hardlopen Gezichtsmasker geeft hardlopers ademruimte om optimaal te blijven presteren

29 juli 2020 (0 reacties)

Met trots lanceert Asics een revolutionair gezichtsmasker voor hardlopers: de Asics Runners Face Cover Het gezichtsmasker is ontworpen door het Asics Institute of Sport Science (ISS) waarbij prestatie, comfort en bescherming centraal staan. Uit wereldwijd onderzoek van Asics* blijkt dat 66 procent van de hardlopers bepaalde routes of ruimtes vermijden om afstand met anderen te bewaren. Dankzij dit geavanceerde ontwerp gecombineerd met baanbrekende technologie hebben hardlopers de mogelijkheid om comfortabel te ademen, zodat ze optimaal kunnen presteren op een veilige manier in het ‘nieuwe normaal’.

Comfortabel ademen
Het gezichtsmasker is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft ventilatieopeningen die hardlopers de ruimte geven om comfortabel te ademen en tegelijk verspreiding van druppels tegengaan. Het sneldrogende materiaal helpt de lucht aan de binnenkant van het masker te koelen. Zo kunnen hardlopers van alle niveaus sporten zonder dat hun prestaties of bescherming hieronder lijden.

Kenichi Harano, Executive Officer en Senior General Manager bij het ISS: “We weten hoe belangrijk het is voor mensen om zowel zichzelf als anderen te beschermen tijdens het hardlopen, maar ook dat velen gezichtsbedekking ongemakkelijk en beperkend vinden. Daarom hebben we bij het ontwerpen van de Asics Runners Face Cover constant nagedacht over hoe hardlopers bij het dragen van het masker de ruimte houden om aangenaam te ademen terwijl ze altijd het uiterste uit zichzelf kunnen blijven halen.”

ASICS_RUNNERS_FACE_COVER_24_07_202 (1)

Hardlopen na de lockdown
Met de Asics Runners Face Cover blijft Asics luisteren naar de behoefte van hardlopers om gemotiveerd en beschermd te blijven in een wereld die net uit een lockdown komt. Lopend onderzoek* toont aan dat wereldwijd 7 op de 10 (68%) van de sporters meer dan ooit gedreven is om terug te keren naar hun fysieke hoogtepunt. Maar liefst 8 op de 10 (79%) sporters ervaart het dragen van een gezichtsmasker tijdens het hardlopen als oncomfortabel, omdat het moeilijk is om te ademen en de huid geïrriteerd raakt. 5 op de 10 hardlopers (53%) geeft aan zich comfortabeler te voelen over hun veiligheid met een gezichtsmasker tijdens het sporten. De Asics Runners Face Cover is speciaal ontworpen om te voorzien in deze behoefte en biedt daarbij zowel comfort als bescherming zonder prestaties te belemmeren.

Yasuhito Hirota, president en COO van Asics vult aan: “Bij Asics staat het luisteren naar hardlopers en het begrijpen van hun veranderende behoeften centraal bij alles wat we doen. Er is nog veel meer dat we kunnen leren van de hardloopcommunity. Aangezien de lockdown over de hele wereld afneemt en we onze producten en diensten zullen blijven ontwikkelen om aan hun toekomstige behoeften te voldoen.”

ASICS_RUNNERS_FACE_COVER_24_07_20

Kenmerken van het ontwerp
De wetenschappers van het ISS hebben rekening gehouden met de unieke behoeften van hardlopers door het verwerken van een reeks technologieën en ontwerpkenmerken, waaronder:
Binnenruimte: De unieke gebogen structuur creëert meer ruimte in de gezichtsbedekking om gemakkelijk te kunnen ademen tijdens het hardlopen.
Strategisch geplaatste ventilatieopeningen: De ventilatieopeningen op de afdekkap zorgen voor een onbelemmerde luchtstroom en voorkomen verspreiding van druppels.
Sneldrogende, wasbare stof: Het hoogwaardige materiaal koelt de lucht die de mond in stroomt, waardoor het ademend vermogen en comfort wordt verbeterd. De waterafstotende, wasbare stof is gemakkelijk schoon te maken.
Comfortabele pasvorm: Een universele pasvorm met een verstelbaar koord om goede aansluiting op elk gezicht te garanderen. Dit helpt tevens bij het voorkomen van condensvorming bij het dragen van een bril.
Duurzaam design: Gemaakt van ongeveer 31% gerecyclede materialen.
De nieuwe Asics Runners Face Coveris vanaf half september wereldwijd beschikbaar voor €40 via https://www.asics.com/nl/nl-nl/asics-runners-face-cover/p/3013A692-400.html?size=OS.

Onderhoudsinstructies
Was voor het eerste gebruik en vervolgens na elk gebruik.
Voorzichtig met de hand wassen, plat drogen of in de schaduw ophangen.
Gebruik dit product niet bij baby’s, mensen met een abnormale ademhaling of mensen die het masker niet zelf kunnen verwijderen.

Bij gebruik van het gezichtsmasker door kinderen altijd onder toezicht van een volwassene.

Als u ongemak voelt door de geur van dit product, stop dan onmiddellijk met het gebruik.

Als er een ongunstige huidreactie optreedt bij het dragen van dit product, stop dan onmiddellijk met het gebruik en raadpleeg een arts.

Bewaar dit product niet onder hoge temperaturen en vochtigheid, of in direct zonlicht.

Dit product onderdrukt de verspreiding van druppels, maar voorkomt geen virale infectie.

Het gebruik van dit product is geen vervanging voor social distancing.

*Onderzoek van ASICS onder 14.000 hardlopers in twaalf landen.

Persbericht

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd