< terug

Belgie: 4×400 mtr ploeg naar Parijs.4×100 mtr ploegen niet.

6 mei 2024 (0 reacties)

Op de World Relays in de Bahamas scoorden de Belgische nationale estafetteploegen net als de Nederlandse estafetteploegen drie op vijf. De 4x400m-ploegen gaan naar Parijs, de 4x100m-ploegen kenden pech. De Tornados tekenden voor het absolute hoogtepunten met een mooie derde plaats.

Als wereldkampioen indoor maakte de Belgische 4x400m-mannen hun status waar. In de reeksen stootten de Tornados vlot door naar de finale. Dylan Borlée/OEH, Robin Vanderbemden/SERAlexander Doom/AVR en Jonathan Sacoor/OEH wervelden in de finale naar 3’01″16. Daarmee waren ze weliswaar iets trager dan in hun reeks (3’00″09), maar het ging om de plaatsen. Het Belgische kwartet moest enkel het verrassend sterke Botswana (2’59″11) en Zuid-Afrika (3’00″75) voor zich dulden. De V.S. ontbraken in de finale. Het sterrenteam werd gediskwalificeerd in de reeksen.  

Ook de Mixed Relays had zich geplaatst bij de beste acht. Dankzij een sterke tijd van 3’13″18 (vierde chrono in totaal) in de reeksen. Helaas liep het team (Florent Mabille/RESCImke Vervaet/RCGChristian Iguacel/AVLL en Camille Laus/OEH) tegen een diskwalificatie aan door een foute laatste stokwissel tussen Iguacel en Laus. Maar het belangrijkste is dat het olympisch ticket veilig is. 

De Cheetahs konden zich in een sterk bezette reeks niet plaatsen voor de finale. Maar in de herkansingen stelden ze met een vlotte winst in 3’26″79 orde op zaken. Olympisch ticket binnen en missie volbracht. En dat zonder sterkhoudster Cynthia Bolingo/CABW.

De 4x100m-teams kenden een baalweekend op de Bahamas. De Belgian Rockets liepen tegen een diskwalificatie aan in hun reeks. In de finale presteerde het kwartet (Delphine Nkansa/RESCRani Vincke/KAAGJanie De Naeyer/HAKI en Rani Rosius/AVT) prima. Maar het niveau lag bijzonder hoog. Met hun tijd van 43″18 werden ze achtste overall in de herkansingen. Voor een olympische kwalificatie was 42″75 nodig geweest. Ook bij de Falcons ging het mis in de reeksen (foute laatste stokwissel). In de herkansingen liep het fout bij de eerste wissel tussen Kobe Vleminckx/AVLL en Ward Merckx/VAC die een fractie te vroeg wegschoot, en was het meteen game over. 

De 4x100m-teams behouden nog een waterkansje op de Spelen aangezien er nog twee plekken kunnen worden ingevuld voor teams die nog superchono’s kunnen voorleggen in de resterende selectieperiode. 

Bron atletiek.be

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *